fbpx

Скандальне будівництво на Мазепи, 144 у Франківську: ДАБІ оштрафувала забудовника і зупинила роботи

Суспільство 20:11, 14.07, 2017

Працівники управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету міської ради вкотре намагаються зупинити незаконне будівництво на Мазепи, 144.

ДАБІ провело позапланову перевірку і виявило виконання будівельних робіт з риття котловану без зареєстрованого належним чином права на виконання таких робіт. Котлован знаходиться ліворуч від адміністративного корпусу Івано-Франківської обласної організації ТСО України на вул. Мазепи, 144. 

За результатами перевірки, порушника оштрафували на суму 623 080 грн та приписом зупинили подальше виконання будівельних робіт, інформує прес-служба МВК. 

Нагадаємо, ТСОУ є замовником скандальної забудови біля озера, яка проводиться з грубими порушеннями. Заступник міського голови Олексій Кайда закликав франківців не купувати квартири в незаконних будинках і пообіцяв, що влада зробить усе можливе, аби ці будівлі не були здані в експлуатацію.

З журналістами голова ТСОУ полковник Никитюк спілкуватися спершу категорично відмовлялся – навіть поскаржився у поліцію, що журналістка КУСРу йому погрожує і тероризує. Никитюк відмовився показати дозвільні документи депутатам міської ради, представникам мерії, архбудінспекції і громадським активістам. Сам полковник завдяки незаконному будівництву біля озера пересів на BMW Х5.

Ще 21 січня 2016 року архбудінспекція видала припис про накладення штрафу і зупинку будівельних робіт на Мазепи, 144, які веде ТОВ "Прикарпаття і К" на замовлення ТСОУ. Але вже в березні суд скасував припис ДАБІ про зупинку скандального будівництва на території ТСОУ біля міського озера.

Пізніше прокуратура взялася за скандальне будівництво на території ТСОУ біля міського озера – відкрила кримінальне провадження. 

Паралельно франківська ТСОУ в адмінсуді намагалася узаконити скандальну житлову забудову біля озера – вимагала зобов'язати Департамент містобудування та архітектури видати містобудівні умови і обмеження на зведення житлового комплексу. Поки без успіху. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: