fbpx

У Франківську обіцяють відновити демонтовані МАРСіанами балкони старовинної камениці. ФОТО

Суспільство 16:12, 15.03, 2018

На вулиці Січових Стрільців, 11 у Франківську сьогодні Міська аварійно-рятувальна служба (МАРС) демотувала аварійні балкони на третьому поверсі старовинної камениці. Їх обіцяють відновити, а весь фасад реставрувати.

Як писав КУРС, аварійні роботи розпочали сьогодні зранку. Комунальники з МАРСу (Міська аварійно-рятувальна служба) сьогодні демонтували балкони на третьому поверсі, а також планують прибрати аварійний округлий балкон на четвертому. 

Як повідомив КУРСу начальник міського відділу охорони культурної спадщини Володимир Ідак, згодом фасад будівлі збираються реставрувати. Після реставрації комунальники також відновлять демонтовані балкони. Поки невідомо, яка фірма займеться реставрацією. За словами Ідака, планують підключити фахівців зі Львова.

Ще один аварійний балкон комунальники демонтували вчора на дев’ятому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку на Набережній. Днями працівники "Івано-Франківської міської аварійно-рятувальної служби" вже чистили будинки від архітектурних елементів, які падали містянам на голови. А два тижні тому балкон обвалився у кам'яниці 1921 року, що на розі Чорновола  Гординського. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: