fbpx

Прокуратура захистила право підприємців захаращувати фасади потворними вивісками

Суспільство 19:21, 12.10, 2017

Івано-Франківським окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури області до виконавчого комітету міської ради про скасування його рішення "Про порядок розміщення вивісок в обласному центрі".

Підставою звернення до суду органів прокуратури став факт перевищення органом місцевого самоврядування повноважень при прийнятті оспорюваного рішення, а також ігнорування ним втановлених державою норм законодавства, інформує прес-служба обласної прокуратури.
 
Як вважає прокуратура, міська рада порушила закони України "Про дозвільну систему", "Про благоустрій населених пунктів", "Про охорону культурної спадщини", "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності".
У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати рішення міської ради.
 

Нагадаємо, 30 грудня виконавчий комітет Івано-Франківської міськради затвердив рішення "Про розміщення вивісок в м. Івано-Франківську".

Якщо ж раніше паспорти вимагалися до вивісок на пам’ятках культурної спадщини, то тепер проектну документацію для встановлення вивіски мають отримати й інші власники вивісок, розміщених на території Івано-Франківська. 

Підприємців зобов’язали до 1 липня привести вивіски у відповідність до порядку розміщення вивісок в місті Івано-Франківську. Але деякі підприємці не погодилися з рішенням виконкому та подали на комунальників до суду. Однак, чимало підприємців і компаній з розумінням поставилися до ініціативи мерії та вимог громадськості унормувати вивіски й вже демонтували ті, які не відповідали новим вимогам. Так, днями демонтували вивіску у відділенні ПриватБанку в історичному будинку по вулиці Незалежності, 11. 

Нагадаємо також, що у Франківську реалізується програма "Вивіски" від платформи "Тепле Місто". Програма пропонує безплатне макетування естетичних вивісок відповідно до правил візуального стилю та промозаходи. Як мали б виглядати правильні вивіски – читайте ТУТ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: