fbpx

У Франківську почнуть судити патрульного, який зламав мізинець екс-міліціонеру Ільницькому

Суспільство 17:16, 19.01, 2018

Апеляційний суд Львівської області зобов’язав Івано-Франківський міський суд розглянути обвинувачення прокуратури щодо патрульного Леоніда Гончарука, якого колишній міліціонер Михайло Ільницький звинуватив у перевищенні службових повноважень.

Відповідну ухвалу Львівський апеляційний суд виніс 18 січня. Тепер Івано-Франківський міський суд має розглянути обвинувальний акт прокуратури, якй раніше повернув на доопрацювання.

Нагадаємо, колишній міліціонер Михайло Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука: нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець. Екс-міліціонер також підготував цивільний позов, в якому вимагає від патрульного Леоніда Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди і 33 тисячі матеріальної.

Нагадаємо, 3 листопада минулого року суддя Івано-Франківського міського суду Дмитро Руденко виніс ухвалу про повернення до прокуратури обвинувального акту. Обласна прокуратура оскаржила цю ухалу в Івано-Франківському апеляційному суді. Там двоє суддів взяли самовідвід. Відтак Верховний Суд передав розгляд скарги прокуратури до Апеляційного суду Львівської області, який скасував ухвалу Івано-Франківського міського суду і зобов’язав його приступити до розгляду обвинувального акту.

Як писав КУРС, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь. За свідченням патрульних, автомобілем керував колишній міліціонер, полковник Михайло Ільницький. Івано-Франківський міський суд визнав його винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції". Ільницький оскаржив рішення міського суду в апеляційному, який скасував постанову першої інстанції.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: