fbpx

У Франківську суддя відмовився затверджувати поблажливу угоду для війта-хабарника

Суспільство 14:43, 18.10, 2017

Сьогодні суддя Івано-Франківського міського суду Олег Лазарів відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості, укладеної між прокурором та сільським головою Підлужжя Володимиром Бурачком, якого спіймали на хабарі. Суддя вважає, що покарання, яке просить прокурор для хабарника, не відповідає кваліфікації статті.

За укладеною з прокуратурою угодою про визнання винуватості, сільський голова Володимир Бурачок мав заплатити штраф 25 500 гривень. 

Суддя Олег Лазарів не затвердив укладену угоду через невідповіднсть покарання до кваліфікації статті. 

Проте сільський голова Володимир Бурачок знову просив суддю затвердити угоду про визнання винуватості, бо у нього троє дітей і на одного сина очікує операція.

Суддя зазначив, що цей етап вже пройденний і рішення оскарженню не підлягає. Суд призначив розгляд справи по суті на 27 листопада.

Як писав КУРС, сільського голову Підлужжя Володимира Бурачка затримали працівники управління захисту економіки Національної поліції спільно з військовою прокуратурою Західного регіону 2 червня. Тоді кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Всього війт вимагав 40 тисяч гривень. Сам затриманий вини не визнавав – казав, що взяв подяку. Проте до суду військова прокуратура передала справу з ч. 2 ст. 369-2 КК України – зловживання впливом. 

На попередньому засіданні Бурачок вину визнав і попросив суд затвердити угоду про визнання вини. Відповідно до угоди Бурачок погодився на штраф та позбавлення права обіймати посади на всіх підприємствах та організаціях усіх форм власності, що пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями, строком на три роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: