fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Юрій Андрухович провів автограф-сесію та розповів, коли буде презентація "Коханців Юстиції" у Франківську. ФОТО

Юрій Андрухович провів автограф-сесію та розповів, коли буде презентація "Коханців Юстиції" у Франківську. ФОТО

Культура 17:46, 26.02, 2018

У Книгарні "Є" в Івано-Франківську письменник Юрій Андрухович зустрівся з поціновувачами своєї творчості та провів автограф-сесію з нагоди виходу роману "Коханці Юстиції".

Юрій Андрухович сподівається, що такий формат спілкування з читачем дає можливість спробувати запам'ятати його обличчя і залишити йому особливе побажання. 

КУРС писав про новий роман Юрія Андруховча, початок якому було покладено 27 років тому і який склали вісім з половиною історій про негідників. Роман вийшов у чернівецькому видавництві "Meridian Czernowitz". Відтак перша презентація у форматі автограф-сесії відбулася у Чернівцях наприкінці грудня минулого року. 

У рідному Івано-Франківську читачі все ще очікують презентації "Коханців Юстиції". Юрій Андрухович сьогодні розповів, що доведеться чекати ще до літа, адже презентація планується у рамках фестивалю Porto Franko, який відбудеться 13-17 червня. І вона проходитиме у незвичному форматі. 

"Це буде цікавий, особливий фестиваль. Я зараз думаю над такою формою презентації, яка не обмежиться лише читанням уривків та питаннями-відповідями, а й хотілося б, щоб було багато нової музики, яка буде або створюватися спеціально для цієї презентації, або її будуть виконувати музиканти, які будуть спеціально її готувати", – анонсував письменник.

За словами автора, нова книга – про "гідних негідників". Книга розповідає про несправедливість справедливості, зазначив він. Родинно-побутові і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх і загадкове відокремлення голови, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання. 

"Для мене особисто ця книжка дуже важлива. Я хотів би, щоб до неї було максимально уважне ставлення… Можливо, завтра я буду думати інакше, але мені здається, що на цей момент я в неї вклав свої найвищі можливості як письменника", – сказав Андрухович.

Нещодавно міністр культури Євген Нищук запропонував екранізувати книжку. Однак Юрій Андрухович зазначив, що особисто йому така пропозиція не надходила.

Читайте: "Коханці Юстиції". Уривок з нового роману Юрія Андруховича

Нагадаємо, 10 березня у просторі Promprylad. Renovation письменник Юрій Андрухович разомі з командою покажуть мультимедійний колаж "Безкінечна подорож, або Енеїда".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: