fbpx

У Франківську заручниками особистого конфлікту міської влади з підприємцем стали 30 власників літників

Економіка 17:15, 23.04, 2015

Через конфлікт із літником на вулиці Страчених три десятки франківських підприємців не можуть отримати дозволи на встановлення своїх літніх майданчиків.

Про те, що 30 підприємців, які подали заявки на встановлення літників у Франківську, стали заручниками конфліктної ситуації довкола літнього майданчика на вулиці Страчених, КУРСу повідомила депутат міської ради, член депутатської комісії з підприємництва і торгівлі, учасник комісії з організації сезонної торгівлі Світлана Оришко.

"Заручниками неіснуючої проблеми є близько 30 суб’єктів підприємництва, які чекають на рішення виконавчого комітету. Минулого тижня виконком відклали на цей тиждень. Цього тижня не зібралося кворуму, відклали на наступний", – проілюструвала депутат, як затягується прийняття рішення. Хоч решта майданчиків у Франківську розпочали сезон уже з 1 квітня.

Світлана Оришко пов’язує те, що виконком не зібрався сьогодні на засідання, власне із необхідністю винести рішення стосовно майданчика біля готелю "Під Темплем", поруч із синагогою.

"У нас є чинне Положення, де виписані умови та норми встановлення тимчасових торговельних споруд в місті. В документі чітко прописані і правила, і заперечення – всі відповідальні моменти. Все це затверджено виконкомом. Якщо керуватися Положенням, то немає підстав, щоби 30 суб’єктів сьогодні чекали на рішення виконкому – формальний дозвіл, щоби встановити літник", – уважає Світлана Оришко.

За її словами, минулого тижня представники міськвиконкому озвучили, що потрібно попередньо укласти угоду про вивезення сміття. На думку пані Оришко, така умова не може бути підставою, щоби відкладати розгляд питання по суті. Більше того, це умисне затягування. Бо за Положенням суб’єкт не має права укладати угоди з комунальними підприємствами, якщо він не має ще дозволу на встановлення літника.

"У Положенні норми, яка би прописувала обмеження встановлення літника за місцем його розташування, немає. Такої норми взагалі не існує. Підстав для відмови з цього приводу будь-якому суб’єкту немає",  наголосила член депутатської комісії.

Це особистий конфлікт керуючої влади міста Івано-Франківська з певним одним суб’єктом підприємництва, вважає Світлана Оришко. "А його заручниками є всі тридцять підприємців, які в пулі подали заявки на літники", – підсумувала вона. 

Сьогодні на засіданні виконкому "Правий сектор" виступив проти встновлення літника на вулиці Страчених.

Нотаріус Ігор Фріс заявив, що з юридичної точки зору підстав не давати дозвіл на встановлення літника біля готелю "Під Темплем" поруч із синагогою міськвиконком не має.  А перенесення конфлікту в морально-етичну площину є не етичним. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: