fbpx

У Калуші бойові побратими вшанували пам'ять загиблого десантника Павла Ліщинського

Суспільство 16:55, 02.08, 2016

Сьогодні, 2 серпня, коли в Україні відзначають День Високомобільних десантних військ, у Калуші бойові побратими вшанували пам'ять загиблого бійця Павла Ліщинського.

За ініціативи десантника 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ, міського депутата Віктора Павліва в знак пам’яті та шани бойові побратими побували на могилі загиблого десантника Павла Ліщинського та відвідали родину Ліщинських, інформують "Бандерівці Прикарпаття".

27 серпня 2016 року до другої річниці трагічної загибелі бійця АТО на могилі буде встановлюватися пам’ятник Павлу Ліщинському.

Павло Миколайович Ліщинський – солдат військової служби за контрактом Збройних сил України, десантник. Народився 1 серпня 1995 року в мікрорайоні Хотінь міста Калуш. Навчався в Калуському вищому професійному училищі, захоплювався історію. У листопаді 2013 року пішов служити в армію на контрактній основі. Служив у 80-ій окремій аеромобільній бригаді, номер обслуги гаубично-артилерійського взводу артилерійського дивізіону.

Загинув 30 серпня 2014 року під час обстрілу аеропорту російськими бойовиками на 19-му році життя. В родині Ліщинських у Павла залишилися сестра та молодший брат.

3 вересня тіло загиблого вояка зустрічали з почестями в рідному Калуші, поховали 19-річного захисника 4 вересня 2014 року на новому цвинтарі у мікрорайоні Хотінь, де мешкає родина Ліщинських, із численною ходою. Попрощатись з бойовим побратимом приїхав у повному складі гаубично-артилерійський взвод, в якому служив Павло.

Павло став першим мешканцем Калуша, який загинув у зоні АТО. 4 вересня 2014 року у Калуші оголошено Днем жалоби. Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно). У червні 2015 року Павлу Ліщинському було присвоєно звання Почесного громадянина міста Калуша. 23 серпня 2015 року, у День Державного Прапора України, на фасаді Калуської ЗОШ № 9 у було урочисто відкрито та освячено меморіальну дошку загиблому воїну АТО Павлу Ліщинському.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: