fbpx

У мережі з'явився трейлер історичного бойовика "Король Данило". ВІДЕО

Стиль життя 10:46, 10.09, 2018

Прем’єра фільму-бойовика Тараса Химича "Король Данило" запланована на 22 листопада 2018 року.

В історичних джерелах є лише скупі факти про життя Данила Галицького, але якою він був людиною, як мислив, як кохав, матимемо нагоду побачити у фільмі львівського режисера Тараса Химича "Король Данило". Там він постане і в боях, і у власній спальні.

Зйомки відбувалися в різних регіонах нашої держави; створювалися відповідні декорації; спеціально для зйомок фільму навіть було побудовано дерев’яну фортецю.

Однією з локацій фільму було обрано Прикарпаття, де було збудоване спеціальне середньовічне містечко, яке після завершення зйомок не розбиратимуть  залишать як музей. Також знімали на теренах Давнього ГаличаЗйомки також відбувалися в майже 30 локаціях на Поділлі та в Центральній Україні, зокрема й на Тернопільщині. Крім того, частина фільмування відбувалася у Львові. Раніше КУРС писав про зйомки фільму у Львові.

Зауважимо, у фільмі знялися актори Франківського драмтеатру Орест Пастух та Юрій Вихованець.

Сюжет:

1238 рік. Князь Данило зі своїм братом Васильком нападають на прикордонний замок таємного ордену. Завдяки своїй винахідливості Данило захоплює магістра в полон. Останній переконує князя стати його союзником у боротьбі з могутнім ворогом зі Сходу.

Хан Батий нападає на Русь і знищує Київ, як і попереджав магістр. Починається мобілізація та створення міст-фортець. Таке рішення не подобається галицьким боярам, вони готові домовитися з ханом заради спокійного ведення власних справ. Хан Батий не поспішає продовжувати наступ, бо в нього інший план. Серед наближених князя є зрадник, який діє в інтересах галицьких боярів і вигадує підступні методи проти князя та його рідних. Коли боярам не вдається схилити Данила до співпраці, вони виступають війною проти нього, залучивши найманців. Війну з боярами Данило блискавично виграв, але не без втрат.

У цей момент приїжджає магістр із пропозицією від Папи Римського, а Хан Батий висилає князеві ультиматум. Одночасно при загадкових обставинах гине дружина Данила Анна. Данило несподівано для всіх вирішує їхати особисто до хана на перемовини. Незважаючи на великі випробування, доля усміхнулася Данилові і він повертається додому живим. За допомогою магістра князь отримує корону від Папи Римського і стає першим королем Русі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: