fbpx

В Івано-Франківську показали фільм в пам’ять про єпископа Сімкайла

Суспільство 16:58, 26.12, 2014

33-хвилинний фільм "Ужинки Миколаєвої ниви" про життя єпископа Української греко-католицької церкви єпископа Миколу Сімкайла презентували в Івано-Франківську.

За словами ініціатора створення документальної стрічки про єпископа Сімкайла, ближнього його приятеля Степана Долика, така ідея виникла сама собою.

"Настільки потужна, велична людина, що не оцінити її труд для греко-католицької церкви неможливо було. Тому я подумав, що тут же по свіжих слідах потрібно зняти фільм, який би дав людям пам'ять про цю видатну, непересічну особистість", – розповів Степан Долик.

За його словами, таких людей, як владика Миколай, дуже мало і вони вкрай потрібні нашому суспільству сьогодні.

Керівником проекту стала голова Івано-Франківської обласної організації НСЖУ Вікторія Плахта. Сценарій до фільму написала керівник школи журналістики Наталія Димніч, знімав та монтував відео оператор ТРК "3 студія" Олексій Сітов.

"Ми хотіли владику показати як багатогранну особистість. Не просто як священика, а показати як будівничого, як душпастиря, навіть як людину, яка вболівала за мистецтво, за спорт, яка вміла бути неординарною особистістю. Він міг і сісти на мотоцикл, поїздити, міг підняти всіх на спортивні змагання", – розповіла Вікторія Плахта.

Фільм "Ужинки Миколаєвої ниви" розділений на окремі частини, в яких розповідається про окремі періоди життя владики – від "Засіву" до "Збирання врожаю".

Нагадаємо, серце владики Миколая (Сімкайла), Єпарха Коломийсько-Чернівецького, зупинилося 21 травня 2013 року внаслідок раптового погіршення стану здоров’я. Цього дня він помер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: