fbpx

В Івано-Франківську розпочався останній етап відбору учасників до нової поліції

Суспільство 10:39, 28.10, 2015

Вчора куратор нової поліції у Франківську нардеп Мустафа Найєм провів навчання членів комісії щодо останнього етапу відбору поліцейських Івано-Франківська. Сьогодні розпочалися співбесіди з претендентами.

Як відомо, після проходження всіх етапів відбору кандидатів до поліції на останньому етапі їх оцінюватиме комісія, яка складатиметься із 6 людей, де одним членом комісії є громадський активіст. Іншими членами комісії будуть психологи та поліцейські. Самих робочих комісій буде 8.

Навчання проводилось не тільки для зареєстрованої громадськості, але й для тих, хто загалом буде брати безпосередню участь як в комісії, так і в координаційному процесі. Адже саме координатори будуть проводити нових поліцейських до комісії по списку, а тут потрібна неабияка уважність та відповідальність, передає Станіславське ТБ.

Нагадаємо, 15 жовтня на прес-конференції із активістами та журналістами Мустафа Найєм ще тоді повідомив, що до комісії не допустять чинних чи колишніх працівників міліції.

Натомість, під час навчання зареєстрованих активістів та журналістів виникла конфліктна ситуація: колишні працівники міліції таки прийшли. Але залишились ненадовго, адже куратор нової поліції в Івано-Франківську "чемно" нагадав те, що вони не можуть пройти до комісії як активісти.

Сама комісія працюватиме 4 дні: 28, 29, 30 та 31 жовтня. Години роботи – з 9:00 до 18:00. Час на обід – з 13:00 до 14:00.

Кожен член комісії зможе оцінити кандидата відповідними балами за декількома критеріями, але після цього прийматиметься спільне рішення усієї комісії. Звісно, під час роботи члени комісії зможуть відлучитись, але з шести членів чотири мають бути присутніми для того, щоб прийняти рішення. Якщо ж буде менше чотирьох членів, комісія перестане виконувати свою роботу.

Також відомо, що члени комісії повинні вийти у тому разі, якщо прийде на співбесіду знайомий чи товариш. Таким чином не можна оцінювати кандидата.

Мустафа Найєм вкотре нагадав, що все відбуватиметься прозоро і про будь-які помилки чи складні ситуації члени комісії зможуть повідомляти йому особисто й одразу. 

"Це важливий крок, тому що далі ми будемо приймати безпосередньо рішення – хто пройшов вчитися. Тут якраз вирішиться "доля" поліцейського Івано-Франківська. Комісія не має на меті "завалити" когось, вона має знайти потрібну людину. Тут якраз треба бути дуже уважним, бо кожна людина заслуговує на шанс", – повідомив Мустафа Найєм.

Правила етикету тут теж дієві: ЗМІ та сторонні люди не можуть заходити до робочої комісії; ніхто з членів комісії не може розповсюджувати особисті дані поліцейських; активісти та журналісти не можуть фотографувати і працювати так, як робили все за межами комісії, тобто "ніяких зйомок". У соціальних мережах можна ділитись враженнями, описувати проблеми, які траплялись, але при цьому не використовувати особистих даних кандидатів чи фотографії результатів і т. п.

Про кінцевий результат усіх кандидатів у нову поліцію Івано-Франківська повідомлять пізніше, як і робили це на попередніх етапах. Тому куратор просить кандидатів – не вимагати у комісії результатів після співбесіди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: