fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • "В мене є свій шлях, своя стратегія того, що я роблю в цій країні для розвитку жанрового кіно", – режисер "#SELFIEPARTY"

"В мене є свій шлях, своя стратегія того, що я роблю в цій країні для розвитку жанрового кіно", – режисер "#SELFIEPARTY"

Культура 23:50, 01.04, 2016

В івано-франківському театрі кіно "Люм’єр" сьогодні відбувся показ української молодіжної комедії "#SELFIEPARTY" за участю режисера Любомира Левицького та виконавчого продюсера Віталія Соболецького.

Зазначимо, Любомир Левицький родом з Верховини і приїхав до Івано-Франківська презентувати фільм через те, що провів тут значну частину юності.

За словами режисера, цільовою аудиторією стрічки є молоді люди від 16 до 30 років.

"На сьогоднішній день комунікація з молоддю змінилася. Ми не можемо взяти і просто навчити тінейджерів робити так чи так. Підлітки переживають перехідний вік, і ця комунікація відбувається дуже складно навіть з батьками. Тому інколи набагато крутіше розказати і показати їх зі сторони. А якщо показати це весело і класно, це спрацює 100-відсотково", – зазначив Левицький.

Читати також: Кінокомедія "#SELFIEPARTY": Як в Україні знімають молодіжне кіно. ФОТО. ВІДЕО

"Українське кіно не можна подавати в чистому вигляді глядачам. Чому? Тому що буде легеньке відторгнення – він буде відчувати різницю між тим, що бачитиме при поході в кінотеатр на голлівудське кіно, і українським кіно. Тому відчуватиметься дисбаланс",  пояснив режисер.

Саме тому вирішили вдатися до дубляжу, адже для цього актори відповідного досвіду не мають і вчитися потрібно дуже довго.

"В мене є свій шлях, своя стратегія того, що я роблю в цій країні для розвитку жанрового кіно",  каже Левицький.

Акторів для фільму підбирали через інтернет: оголосили всеукраїнський кастинг і усі охочі могли прислати своє селфі. З-поміж 10 тисяч анкет обрали головний акторський склад, а частині відводились маленькі ролі, решту залучили до масовок. Критерії відбору акторів у Левицького, як завжди, строгі:

"Це має бути врода, однозначно, бо всі мають дивитися на цих акторів. Звичайно, це є талант і бажання працювати. Я працюю в дуже швидких темпах. Багато хто не встигає за мною це робити… Звідки у 19-річного хлопця чи дівчини в Україні може бути досвід? Тому ми робимо ставку на талант!"

Акторів на знімальній площадці вчили усьому – як рухатись перед камерами, перед різними лінзами, як працювати зі світлом, як рухатись по різних точках, вони пройшли справжню кіношколу під час зйомок.

"Ви не повірите, але ці всі люди – дебютанти. Вони з’явились на екрані вперше",  наголосив Любомир.

Фільм з’явився у рекордно короткі терміни – усього за півроку, а зйомки проходили восени протягом двох місяців. Температура повітря бувала й мінусова  тоді як актори були роздягнуті та навіть купались у басейні.

А бюджет стрічки поки що залишається у таємниці. Команда творців очікує на перші результати касових зборів.

"Це невеликі гроші. Ми плануємо суму "відбити" на фінальному прокаті, тобто фільм повинен себе окупити тільки з українського національного прокату. Це дуже важливо для тієї бізнес-формули, яка повинна мотивувати молодих студентів, продюсерів, режисерів, акторів знімати кіно в Україні",  зазначив режисер.

А в подальших планах режисера – зйомки масштабного голлівудського фільму "E.Gregor". У ньому зніматимуться голлівудські зірки з гучними іменами. Фільм зніматиметься англійською мовою у кількох країнах. Українські актори матимуть другорядні ролі, адже вільно говорити англійською може далеко не кожен. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: