fbpx

В міському пологовому будинку показали капітально відремонтований операційний блок

Суспільство 13:05, 23.02, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському міському клінічному перинатальному центрі урочисто відкрили капітально відремонтований операційний блок гінекологічного відділення.

Як розповів керівник центру Сергій Стефанко, за 40 років існування закладу в операційних не проводилися ремонти. Тому потреба у капітальному ремонті назріла давно. Цього року виділили з обласного бюджету 750 тисяч гривень.

"Навіть якщо не було би вимог, все зношується і морально старіє", – розповідає Сергій Стефанко.

В день тут проводять до 10 операцій, за рік  350-360 операцій. За словами головного лікаря, ця цифра майже не змінюється. Наразі відділення потребує новітнього обладнання: дихальні, наркозні апарати, апарат УЗД. Цього року планується відкриття реанімації і ремонт приймального відділення. Також хочуть відкрити власну лабораторію, оскільки досі користуються лабораторією ОПЦ.

Врочисто перерізати стрічку до оновленої операційної запросили голову обласної ради Олександра Сича. Операційну також освятив священик. 

Як писав КУРС, у листопаді 2017 року директором комунального некомерційного підприємства "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр" став Сергій Стефанко.

Наприкінці 2017 року в перинатальному центрі відкрили ще один капітально відремонтований операційний блок: операційну та передопераційну зали, кімнати спеціального призначення, замінено мережі. Тоді міський голова Руслан Марцінків обіцяв, що у 2018 році заклад чекають ще більш масштабні ремонти.

А в обласному перинатальному центрі ремонти почалися ще у 2016 році. Це сталося після того, як спалахнув скандал через те, що в мережі опублікували фото умов, в яких перебувають жінки після пологів в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: