fbpx

У Франківську суд продовжив арешт студенту-іноземцю, якого звинувачують у вбивстві дівчини

Суспільство 12:21, 10.11, 2017

Івано-Франківський міський суд сьогодні не зміг розпочати слухання справи Ельдара Астанова, якого підозрюють у жорстокому вбивстві болгарської студентки Дишлі Елі Зії. На засідання суду не з'явився потерпілий, родич вбитої дівчини Дишлі Осман Зія. Обвинуваченому продовжили запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб.

Вбита дівчина Дишлі Елі Зія, як і підозрюваний Ельдар Астанов, вчилася в Івано-Франківському національному медичному університеті. У них були стосунки, дівчина мешкала в його квартирі в Івано-Франківську. Вона зникла 31 травня цього року. Лише 6 червня про її зникнення повідомили в поліцію й оголосили розшук. 12 червня тіло дівчини зі слідами насильницької смерті знайшли в Рогатинському районі в селі Світанок: труп поклали у валізу і втопили у ставку. Закопані речі жертви знайшли у Городенківському районі, звідки походить родина матері обвинуваченого. Ельдара Астанова поліція затримала того ж дня, коли знайшли тіло жертви

Прокурор попросив суд продовжити для Ельдара Астанова запобіжний захід. Адвокат обвинуваченого Світлана Булін-Соколова заявила, що Ельдар Астанов не вбивав дівчини, це був нещасний випадок.

"Це підтвердили експертизи, смерть настала від черепно-мозкової травми, тому вважаю підозри прокурора необґрунтованими", – сказала вона, вважаючи, що травма сталася внаслідок падіння. 

Адвокат сказала, що обвинувачений має постійне місце проживання і попросила суд відмовитись від арешту. 

Однак суд продовжив утримання обвинуваченого під вартою до 7 січня 2018 року. Підготовче засідання перенесли на 28 листопада.

Нагадаємо, Івано-Франківський міський суд обрав для Астанова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його адвокат просила змінити запобіжний захід на домашній арешт з електронним браслетом. Однак апеляційний суд залишив її скаргу без задоволення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: