fbpx

Вбивці дев’ятирічної дівчинки з Косівщини призначили додаткову судово-психіатричну та психологічну експертизу

Суспільство 16:57, 08.06, 2016

Косівський районний суд призначив комісійну судово-психіатричну та психологічну експертизу підозрюваному у вбивстві 9-річної дівчинки, тіло якої знайшли рік тому у її рідному селі Рожнів.

На судовому засіданні 2 червня захисник обвинуваченого подав клопотання про призначення комісійної експертизи. За його словами, експерт, яка раніше проводила судово-медичну експертизу, вийшла за межі своїх повноважень та залучила до проведення експертизи психолога-експерта.

Прокурор клопотання заперечив і вважає безпідставним, оскільки висновок експерта є обґрунтованим і додаткова експертиза призведе до затягування слухання кримінального провадження.

Вислухавши учасників судового процесу, суд задовольнив клопотання захисту підсудного.

Так, відповідно до ухвали суду, експертиза має бути виконана до 10 червня. Вона має з’ясувати:

         –     чи страждає обвинувачений психічним розладом та до якої категорії хворобливих станів належить даний психічний розлад – хронічного психічного захворювання, тимчасового розладу психічної діяльності, недоумства, іншого хворобливого стану психіки;

         –  чи страждає обвинувачений в даний час психічною хворобою і на момент інкримінованих йому діянь, що позбавляє його можливості усвідомлювати свої дії або керувати ними. Якщо так, то коли почалася ця психічна хвороба;

         –   чи здатний обвинувачений, враховуючи рівень і особливості його розумового розвитку, правильно розуміти значення своїх конкретних дій та їх наслідки;

         –    чи міг обвинувачений за станом його психіки усвідомлювати значення своїх дій або керувати ними;

         –     які індивідуально-психологічні особливості, риси характеру, провідні якості особистості, мотивотвірні чинники психічного життя і поведінки обвинуваченого.

Нагадаємо, 9-річна дівчинка, мешканка села Рожнів, 7 червня минулого року близько 13:00 вийшла з дому до магазину і не повернулась.

Тіло дитини з різаними ранами знайшли у кущах неподалік центру села Рожнів. За жорстоке вбивство затримали місцевого мешканця. Підозрюваний – мешканець Рожнева, 1987 року народження, Роман Ящевський, раніше був засуджений до двох років ув'язнення за спробу зґвалтування. Відбував ув'язнення з 2008 року, у 2012-му був достроково звільнений. Із в'язниці вийшов на півроку швидше – попав під амністію.

Прокуратура Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного 31 серпня 2015 року.

Наступне слухання кримінального провадження відбудеться 10 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: