fbpx

"Вулиця Страчених – це меморіал пам'яті, а не торговельна зона", – секретар міськради Микола Вітенко

Суспільство 22:52, 24.04, 2015

Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко проти встановлення літника на вулиці Страчених.

Останнє заплановане засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 23 квітня не відбулося через недостатню кількість присутніх членів виконкому.

На виконкомі мали розглянути питання "Про облаштування літніх торгових майданчиків на території Івано-Франківська". У зв`язку з цим на засідання прийшло чимало громадських активістів, які виступають проти облаштування торговельного майданчика на вулиці Страчених. Заплановане місце розміщення майданчика знаходиться поруч меморіального знаку на честь розстріляних гестапівцями націоналістів у 1943 році. Це неабияк обурює громадськість міста, повідомив на сайті Івано-Франківської міської ради її секретар Микола Вітенко.

Він нагадав, що минулого року виконавчий комітет не надав дозволу на розміщення літнього майданчика на цьому місці, проте через рішення суду приватному підприємцю все ж вдалось його встановити. Згодом міська влада оскаржила це рішення у касаційному суді та отримала підтвердження своїх дій.

Як заявляє Микола Вітенко, він проти встановлення торгового майданчика на вулиці Страчених. 

"Вулиця Страчених – це меморіал пам'яті за загиблими українськими націоналістами, а не торговельна чи розважальна зона. Вважаю, що на цьому місці має бути тиша та спокій як знак нашої пам`яті та поваги до тих, хто віддали своє життя за волю Української держави", – говорить секретар міської ради.

Таку ж думку на засіданні виконкому, якого не відбулося, повідомив КУРС, озвучив і представник "Правого сектору" Івано-Франківська Василь Абрамів. 

Інша позиція у нотаріуса Ігоря Фріса. Він оприлюднив іншу судову хронологію з протилежним висновком, ніж той, що його озвучив Микола Вітенко. Фріс уважає, що юридичних підстав відмовляти підприємцю у встановленні літника на вулиці Страчених немає.

Член комісії зі встанолення літників у Франківську, депутат міської ради Світлана Оришко повідомила КУРСу, що заручниками особистого конфлікту міської влади і власника літника на Страчених є 30 підприємців. Вони не можуть отримати дозволів на встановлення своїх літників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: