fbpx

Вийшов проморолик фестивалю "Porto Franko". ВІДЕО

Культура 15:22, 29.05, 2017

Організатори "Porto Franko" презентували проморолик фестивалю.

Ролик знімали на даху Івано-Франківського драмтеатру та в палаці Потоцьких.

Нагадаємо, фестиваль "Porto Franko" пройде в Івано-Франківську з 14 до 18 червня – Івано-Франківськ перетвориться на "мистецький порт" і стане культурною столицею України. Щодня планується близько 20 заходів.

Фестиваль "Porto Franko" розпочнеться із феєричного відкриття у драмтеатрі. У червні глядачів очікують найкращі вистави від запрошених театрів – Франківський драмтеатр перетвориться у великий корабель на відкритті "Porto Franko".

Театральна частина має наймасштабнішу програму фестивалю "Porto Franko". В "порт" Івано-Франківська прибудуть найвідоміші театральні трупи Європи. Імена Еймунтас Някрошюс та Влодзімєж Станевський мають привернути увагу театроманів, оскільки вистави цих геніїв збирають десятки тисяч поціновувачів по всьому світу. Івано-Франківський театр покаже високий європейський рівень та стане головним театральним осередком України.

Візуальну програму фестивалю "Porto Franko" можна буде побачити у стінах Палацу Потоцьких.

Цього року на "Porto Franko" буде мистецький обмін естетиками та світоглядами – співставлення робіт закордонних та українських митців. Роботи понад тридцяти художників з Росії, Німеччини, Голландії, Японії, Білорусі, України, Румунії будуть представлені у візуальній програмі фестивалю "Porto Franko".

Головна музична сцена фестивалю "Porto Franko" буде на Вічевому майдані протягом 16-18 червня. А з 14 червня різножанрові музиканти гратимуть у різних локаціях по місту. Перший день на головній сцені буде "фольковий". Концерт розпочне івано-франківська "Familia Perkalaba", виступить "Kozak System", а хедлайнерами стануть "Брати Гадюкіни".

Вперше не тільки в історії Івано-Франківська, а й усієї України ви почуєте містичні звуки Bambuso Sonoro – унікального бамбукового органа, який привезе з собою з Нідерландів автор цього інструмента та перформер Ганс фон Коолвижк.

Цього року на всіх локаціях звучатиме найрізноманітніша музика. Кожен знайде щось собі до душі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: