fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Якщо буде гідний кандидат, ми його підтримаємо", – Тетяна Пришляк про призначення голови Надвірнянської РДА

"Якщо буде гідний кандидат, ми його підтримаємо", – Тетяна Пришляк про призначення голови Надвірнянської РДА

Політика 16:56, 19.03, 2015

Громадська активістка з Надвірної Тетяна Пришляк, яку два десятки громадських організацій району пропонують на посаду голови РДА, вважає, що нинішня владна вертикаль своє віджила.

Як повідомляв КУРС, понад 20 громадських організацій Надвірнянщини пропонують громадську активістку, члена партії "ВОЛЯ" Тетяну Пришляк на посаду голови Надвірнянської РДА.

"Представники громадських організацій справді пропонували мені висувати свою кандидатуру на пост голови РДА, – зазначила активістка в коментарі для КУРСу.  Голова у Надвірнянському районі повинен бути. Як працювати без очільника? Але вважаю, що одна людина не може змінити стару систему. Активна громадська позиція та діяльність ніколи не була для мене засобом, аби зайти у владу. Отримання посади не є самоціллю. Я переконана, що мандат довіри очільнику мають надати самі жителі району. Бо в іншому випадку – тебе призначають, і відповідно мають право впливати і тиснути на тебе, щоб просувати якісь свої інтереси. А у мене немає бажання виконувати волю якоїсь політичної сили згори".

За словами Тетяни Пришляк, владна вертикаль у нинішньому вигляді віджила своє. Після децентралізації функції адміністрації зміняться. Але поки цього ще не відбулося, район таки повинен отримати голову. 

"Має бути господар в домі. Тому ми, як представники громадських організацій, все ж вимагаємо, щоб Надвірнянщина отримала голову РДА. І хочемо, щоб влада до нас дослухалась. Ми поспілкуємось із кандидатом. Якщо це буде гідна людина – ми всі його підтримуватимемо. Будемо допомагати у всьому, що потрібно, і обов’язково контролювати",  додала активістка.

Нагадаємо, вже близько п’яти місяців влада не призначає голову Надвірнянської РДА. Кілька місяців тому відбулись громадські слухання щодо призначення голови, але нікого так і не затвердили. Свою кандидатуру Тетяна Пришляк на посаду голови на подавала.

Обурені діями влади представники громадських організацій минулого тижня організували акцію "Купуємо голову РДА", співорганізатором якої була Тетяна Пришляк. Вони збирали кошти біля приміщення РДА у перехожих мешканців міста на "хабар" в Адміністрацію Президента, щоб нарешті призначили очільника району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: