fbpx

Знешкоджені в зоні війни боєприпаси та міни рахують тоннами, – підполковник Тарас Грень. ФОТО

Суспільство 23:04, 29.09, 2015

Прес-офіцер Західного оперативного командування, франківець Тарас Грень продовжує розповідати про те, як проходять дні для українських військовиків у зон війни на Донбасі.

Сьогодні у соцмережі Фейсбук Тарас Грень написав про "знешкоджену смерть". Йдеться про Донеччину.

"На території закинутого гранітного кар’єру, який знаходиться далеко від населених пунктів, спеціалісти-сапери ЗСУ знищили сім ракет, які використовуються в установках залпового вогню БМ-21 "Град", – повідомив військовик. 

Цю небезпечну знахідку показали місцеві мешканці, переповідає Тарас Грень слова начальника групи оперативного забезпечення полковника Віктор Філя. 

Читайте також: Франківський офіцер показав унікальні дзоти на інші оборонні споруди Маріуполя

На вказане місце відразу виїхала група військових саперів. Після проведення експертизи прийняли рішення знищити ракети. Адже вони пролежали на ґрунті тривалий час. 

На знешкодження ракет витратили близько двадцяти кілограмів тротилу та дві години часу.

За словами спеціалістів, після російської агресії в землі Донбасу чимало небезпечних речей. Групи розмінування чи не щодня виїжджають на знешкодження таких, як ця, небезпечних знахідок. Рахунок утилізованих боєприпасів та мін вже ведеться на тонни, відзначає прес-офіцер.

Однак кожного тижня мирні мешканці Донбасу, а часто і українські бійці, продовжують отримувати поранення від вибухів пекельних машинок, що залишились тут після так званих сепаратистів. 

Нагадаємо, нещодавно Тарас Грень попередив спільноту у Фейсбук про провокаційний інформаційний вкид  у Маріуполі запустили чутки, що російськомовних переселенців у Франківську будуть топити. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: