fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Звикайте уже до сухарів", – у Франківську депутат пригрозив покатати у смітнику директора перинатального центру. ВІДЕО

"Звикайте уже до сухарів", – у Франківську депутат пригрозив покатати у смітнику директора перинатального центру. ВІДЕО

Суспільство 17:05, 17.07, 2018

Депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін звинуватив директора комунального некомерційного підприємства "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр" Сергія Стефанка у розтраті бюджетних коштів та запропонував йому написати заяву на звільнення.

Андріан Волгін прийшов до кабінету Сергія Стефанка і звинуватив його у розтраті коштів при закупівлі УЗД-апарата. За словами Волгіна, підприємство придбало УЗД-апарат, який уже вийшов з виробництва, за 2,3 мілйьони гривень, хоча його реальна вартість 680 тисяч гривень. Відео спілкування зі Стефанком Волгін розмістив у Фейсбуці.

"Ви купили застарілий аппарат. Ви за ці кошти могли купити новий аппарат "Тошіба" 2018 року. Але нашу громаду чогось більше турбувало, що хтось голий із шкарпеткою на одному місці бігав по сцені. А те, що більш як мільйон бюджетних коштів розтратили, це нікого не хвилює. Місто проковтне, воно багате, так?" – звернувся Волгін до Стефанка.

Волгін також призгрозив директору перинатального центру повозити його у смітнику.

"Я хочу покатати вас у смітнику поблизу перинатального центру, аби громада міста побачила, який керівник  закуповує обладнання в три рази дорожче", – сказав Волгін.

Стефанко відповів, що апарат придбали через ProZorro.

"Я знаю, як систему ProZorro обходять. Уже арки через Прозоро купляють. Ви після цього заяву на звільнення написати не хочете?" – спитався Волгін у Стефанка та кинув у директора пачку сухарів.

Після цього Сергій Стефанко вийшов з робочого кабінету.

"Звикайте уже до сухарів, звикайте потрошки! А коли будете у суді, я ще вам коц принесу, щоб ви накрилися!" – кричав Волгін услід.

Як розповів депутат КУРСу, Стефанко викикав поліцію та написав на Волгіна заяву. Підтримати лікаря прийшли депутати Івано-Франківської міської ради від ВО "Свобода".

Зі свого боку Андріан Волгін написав заяву у прокуратуру про розтрату бюджетних коштів.

Після того на сайті міськвиконкому з’явилося роз’яснення начальника відділу охорони здоров’я Марії Бойко щодо звинувачень Волгіна.

Вона пояснює, що проведено закупівлю не лише самого апарата, але й профільних 4 датчиків для проведення діагностики.

"Сам УЗД-апарат – це лише прилад. Для того, щоб проведення діагностики стало можливим, необхідні датчики. На різні обстеження потрібні різні датчики. Нами було закуплено 4 різнопофільні датчики з ліцензіями. Щодо останніх – то це програмне забезпечення, яке необхідне для функціонування приладу. До прикладу, вартість лише одного з них складає майже 250 тис. грн. Саме тому вважаю недоцільним проводити порівняння вартості самого апарата із базовою комплектацією та приладу з додатковими профільними датчиками, який було придбано", – зазначає Бойко.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: