fbpx

Франківцям нагадали, як починався Центр Сучасного Мистецтва. ФОТО

Культура 17:40, 21.08, 2016

21 серпня 2013 року в Івано-Франківську відкрили ЦСМ.

Про те, що ЦСМ відкрився саме в цей день три роки тому, в соцмережі спільноті нагадав і виклав фото з відкриття журналіст Володимир Заник. 

Центр Сучасного Мистецтва заснували в статусі комунального підприємства. Засновниками ЦСМ були художник, архітектор Ігор Панчишин та художник і мистецтвознавець Анатолій Звіжинський.

Серед тих, хто підтримав проект і наповнював його змістом до липня 2016 року, коли у його директора Анатолія Звіжинського завершився контракт, були відомі франківські художники, музиканти, фотографи – Мирослав Яремак, Ростислав Котерлін, Олег Мох Гнатів, Євген Самборський, Юрій Іздрик, Денис Dapix Овчар, Ярема Стецик, брати Перекліти, Олекса Фурдіяк, Юрій Бакай та інші. 

Каталог виставок та акцій за три роки діяльності ЦСМ  на сторінці Центру у Фейсбук.

Після скандального конкурсу на директора КП ЦСМ, що його цьогоріч двічі влаштовували у Франківську, товариство митців, яке гуртувалося довкола Центру, влаштувало перформенс.

КУРС писав, що комісія проігнорувала думку мистецької спільноти: на директора ЦСМ рекомендували невідому активістку. ФОТО

Акція з поховання Сучасного мистецтва у Франківську символізувала похорон рагулізму у ставленні до мистецтва, що його, на думку митців, продемонструвала міська влада. 

Тоді ж ініціативна група франківських митців повідомила, що ЦСМ готується до життя як громадське утворення. 

Читайте: Муніципальний ЦСМ помер. Хай живе ЦСМ! – у Франківську створюється альтернативне мистецьке об'єднання.

Нагадаємо, що сьогодні в Івано-Франківську, у мистецькому дворику на Шевченка, 3, відбудеться презентація альтернативного громадського Цетру сучасного мистецтва.

Зустріч  о 18.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: