fbpx

Справа Скиданчука: Апеляційний суд підтвердив вину депутата-"свободівця" у корупційному правопорушенні

Суспільство 14:04, 13.01, 2017

Апеляційний суд в Івано-Франківській області розглянув скаргу депутата Івано-Франківської міської ради, головного інженера "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Василя Скиданчука, якого міський суд визнав винним у корупційному правопорушенні, вчиненому в час роботи Скиданчука на посаді інженера в КП "ЄРЦ".

4 січня Апеляційний суд розпочав розгляд скарги Василя Скиданчука на вирок Івано-Франківського міського суду, який визнав його винним у адміністративному корупційному правопорушенні.

У своїй апеляційній скарзі Василь Скиданчук стверджує, що постанова міського суду ухвалена незаконно, оскільки в КП "ЄРЦ" (згодом – МІУК) він не був наділений організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями і не є особою, на яку поширюється дія ЗУ "Про запобігання корупції".

За словами захисника Скиданчука Михайла Жиляка, його підзахисний не є суб'єктом правопорушення і у його діях немає конфлікту інтересів. На його думку, при винесенні рішення суд першої інстанції не взяв це до уваги. 

Прокурор заперечив проти задоволення скарги і наполіг, що рішення суду першої інстанції є законним.

Прокуратура вважає, що Скиданчук, який був співзасновником фірми-підрядника "ЄРЦ" і сам від "ЄРЦ" підписував акти виконаних робіт для власної фірми, був посадовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими функціями. 

"Однозначно переконаний, що у діях Скиданчука є склад правопорушення і він повинен був повідомити керівника про реальний конфлікт інтересів", – зазначив прокурор.

На запитання судді, чому Скиданчук не повідомив керівника "ЄРЦ" про можливий конфлікт інтересів, той відповів, що не вважає, що такий конфлікт мав місце. 

Після цього у суді була оголошена перерва до 13 січня.

На сьогоднішньому засіданні cуд вирішив, що апеляційна скарга депутата Василя Скиданчука не підлягає задоволенню, і залишив у силі постанову Івано-Франківського міського суду.

Раніше Апеляційний суд залишив у силі рішення міського суду про визнання винним у корупційному правопорушенні іншого депутата-"свободівця", колишнього інженера ЄРЦ Віктора Синишина.

Нагадаємо, Синишин та Скиданчук, які були інженерами комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія"), заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Прокуратура встановила, що "МІУК" уклала з цими фірмами більш як 40 договорів на понад 600 тисяч гривень з проведення ремонтних робіт. При цьому інженери комунального підприємства Віктор Синишин та Василь Скиданчук і контролювали виконання робіт від комунального підприємства, і були засновниками фірм, які отримали підряди. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: