fbpx

"Держава хоче продати ВО "Карпати" – місто готове купити", – Марцінків

Економіка 22:44, 29.07, 2018

Івано-Франнківська міська рада готова на аукціоні викупити державне підприємство ВО "Карпати".

Про це заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у щотижневому онлайн-ефірі у Фейсбуці.

"Ми маємо тривожний дзвіночок, що держава хоче продати ВО "Карпати", де працює величезна кількість людей.  Якщо така ситуація станеться, ми будемо обов’язково брати участь у тендері. Тому що це мешканці нашого міста, нашого краю і ми повинні максимально зберігати ті промислові території, де можна зберегти виробництво", – сказав Марцінків.

Нагадаємо, ДП ВО "Карпати" входить до складу державного концерну "Укроборонпром". Наприкінці 2016 року держконцерн у рамках заявленої реформи оборонної промисловості розпочав підготовку корпоратизації своїх підприємств. До перших п’яти підприємств-учасників "Укроборонпрому", що підлягають корпоратизації, включили і ДП ВО "Карпати".

Руслан Марцінків також зазначив, що міська рада хотіла викупити і арматурний завод, але не встигла. Територію заводу купила будівельна компанія "Мельник". Як писав КУРС, на території арматурного заводу планують збудувати найбільший в Західній Україні торговий центр.

"Підприємець звернувся до міської влади, що він хоче забудовувати той мікрорайон. Ми ще не прийняли таке рішення, ми будемо радитися з громадою, чи варто забудовувати. Мені би дуже хотілося зберегти виробництво",  зазначив міський голова.

Також глядачі спитали мера, чому затримують зарплати на локомотиворемонтному заводі.

"Ми виплатили зарплати по травень. Ми підписали контракт більш як на 80 млн з нашою Укрзалізницею. Але проплати затримуються. Тому зараз, на початку серпня, як тільки відбудеться проплата, ми виплатимо повністю заробітні плати",  пообіцяв мер.

Марцінків також запевнив, що на заводі почали піднімати зарплати.

Нагадаємо, минулого року Івано-Франківська міська рада на відкритому аукціоні придбала державний пакет акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% від статутного капіталу. У травні цього року Фонд держмайна офіційно передав контрольний пакет акцій Локомотиворемонтного заводу громаді Івано-Франківська.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: