fbpx

Івано-Франківщина – єдина в Україні, де працівникам дитбудинку не виплачують надбавку

Суспільство 20:36, 15.07, 2016

Прикарпаття – єдиний регіон України, в якому працівників дитбудинку для сиріт з важкою неповносправністю незаконно обділити у заробітній платі, не виплачуючи їм 15% надбавку.

Це порушення виявила БО "Українська благодійницька мережа" під час аналізу даних з усіх дитбудинків держави. Про це сьогодні, 15 липня, повідомив власкор IA ZIK.

За зверненням організації, з цього приводу уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською відкрито провадження.

Як зазначають в "УБМ", ще у квітні цього року в межах правозахисної кампанії було виявлено, що молодший медичний персонал Залучанського дитбудинку не отримує надбавку у розмірі 15% до підвищеного посадового окладу, яка передбачена постановою КМУ № 875 від 29 вересня 2010 р.

Після чого БО "Українська благодійницька мережа" звернулась до управління Держпраці в Івано-Франківській області з проханням провести відповідну перевірку.

Однак від управління була отримана відповідь, що працівники дитбудинку звернулися до нього із заявами про те, що претензій до адміністрації не мають і просять не розглядати зазначене питання.

Тобто виходить, що працівники добровільно відмовились від надбавки у сумі трохи більше 300 гривень при заробітній платі (після відрахування податків та зборів) орієнтовно у 1650 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: