fbpx

Марцінків пропонує створити Центр дитячої та юнацької творчості у закинутому приміщенні на Гординського. ФОТО

Суспільство 18:09, 26.02, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сьогодні провів робочу нараду у будівлі колишньої школи №8 на вул. Гординського, 10.

На сьогодні тут планують розмістити міський центр дитячої та юнацької творчості. Про це написав Марцінків на своїй сторінці у соцмережі facebook.

Зараз департамент освіти дав технічні завдання УКБ і фахівці беруться за складання проекту.

"Роботи чимало, і вся вона дуже вартісна, тому це справа не одного року,  написав мер.  Наразі 2200 діток займаються у гуртках в приміщенні на вул. Січових Стрільців, у школах та клубах за місцем проживання. Цього недостатньо для усієї кількості охочих, тому декому доводиться відмовляти у заняттях через брак місць. Загалом у керівництва центру є бачення розвивати наповнення гуртків. Існує потреба й попит у театральній та телевізійній студіях, розширення художньої студії, хореографічної, облаштування студії звукозапису та великої актової зали. Сподіваємось, що нові приміщення повністю виправдають усі очікування дітвори та наставників".

Як писав КУРС, раніше у цьому приміщенні планували розмістити iHub. Розмови про це тривали у 2015 році. Тоді керівництво облдержадміністрації зустрілося з директором мережі Центрів інновацій та підприємництва iHUB Дмитром Подолєвим та керівниками "Сід Форум Україна". Центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB мав розміститися у будівлі на вулиці Гординського, 10. Приміщення було надане орендарям в безоплатне користування на певних умовах.

Як повідомляв КУРС, приміщення на вулиці Гординського, 10 вже близько 10 років не використовується і перебуває у занедбаному стані. Воно знаходиться на балансі управління освіти. Орендарі, які планували створити там центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB, мали здійснити ремонт приміщення та заміну внутрішніх мереж. Місто мало взяти на себе частину зовнішніх робіт з ремонту будівлі. iHub мав запрацювати навесні 2017 року, але цього не сталося.

У листопаді 2017 року Руслан Марцінків зазначив, що у цьому приміщенні може бути музична школа.  Фахівці Управління інвестиційної політики пропонували тут облаштувати Муніципальний центр обробки даних зі всією інформацією про місто в електронному вигляді. Такі центри – вимога часу і вже створені у всіх розвинених містах Європи. Однак цю ідею відкинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: