fbpx

Обвинувачений в корупції франківський комунальник вкотре втік від суду у відрядження

Суспільство 17:15, 27.10, 2016

Обвинувачений у корупційному адмінпорушенні начальник КП "Івано-Франківськміськсвітло", депутат Івано-Франківської міської ради від партії "Свобода" Віктор Синишин знову не з’явився до суду.

Сьогодні Віктор Синишин подав чергове клопотання про перенесення засідання у зв’язку з відрядженням до Тернополя, куди його своїм розпорядженням відправив міський голова Руслан Марцінків на "презентацію системи бездротового керування".

Нагадаємо, минулого разу мер саме в день судового засідання відрядив свого однопартійця-підлеглого на 29 та 30 вересня до Тернополя на щорічну зустріч директорів підприємств з модернізації освітлення та впровадження світлодіодних пристроїв.

Івано-Франківський міський суд вже третій місяць розглядає справи комунальників Віктора Синишина та Василя Скиданчука, яких обвинувачують у корупційному адмінпорушенні за ч. 1 ст. 172-7 КупАП. Обвинувачені до суду не з’являються під різними приводами.

Як писав КУРС, Синишин та Скиданчук, які були інженерами комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Прокуратура встановила, що МІУК уклало з цими фірмами більш як 40 договорів на понад 600 тисяч гривень з проведення ремонтних робіт. При цьому інженери комунального підприємства Віктор Синишин та Василь Скиданчук і контролювали виконання робіт, і були засновниками фірм, які отримали підряди. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: