fbpx

Матейко передумав звільняти лікаря, який відмовив у безоплатній допомозі постраждалому на Майдані

Суспільство 09:53, 22.12, 2015

Директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Мирон Матейко не виконав обіцянку і не звільнив старшого рентгенлаборанта обласної клінічної лікарні, який запропонував постраждалому на Майдані компенсувати вартість рентген-плівки благодійним внеском.

Про це йдеться у відповіді Матейка на інформаційний запит волонтерки Наталії Сербин.

"Щоденно в обласну лікарню звертаються на амбулаторний прийом 300-500 пацієнтів, які потребують додаткових методів обстеження, кошти на які не виділяються. Багато пацієнтів, враховуючи збідніння населення, вишукують різні можливості для безоплатного обстеження та лікування. Працівники лікарні зустрічаються з фактами, коли пацієнти кажуть, що у них є пільги, при цьому не надають жодних підтверджуючих документів,  виправдовує лікаря Матейко. – У випадку з пацієнтом, який стався 19.11.2015 р., старший рентген-лаборант Ферлевич І. А. не приділив достатньої уваги словам пацієнта та не проаналізував наявну документацію в амбулаторній картці хворого",  визнає Мирон Матейко.

Однак за неналежне виконання посадової інструкції  Ферлевичу оголошено догану і він далі працює в обласній лікарні.

Нагадаємо, 19 листопада в обласну лікарню звернувся чоловік, який був поранений на Майдані. Йому відмовили в безоплатному обстеженні, незважаючи на те, що в області діє програма лікування постраждалих під час революції та учасників АТО.

Директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Мирон Матейко обіцяв звільнити лікаря обласної лікарні, який відмовився безоплатно зробити рентген пораненому на Майдані.

Як писав КУРС, у січні цього року обласна рада передбачила в бюджеті 6,5 млн гривень на програму підтримки сімей загиблих (постраждалих) на Майдані та учасників АТО. Як саме виконується, чи, точніше сказати, саботується ця програма обласною владою, КУРС детально писав у матеріалах Як на Прикарпатті влада імітує підтримку учасників АТО і Як на Прикарпатті влада імітує підтримку учасників АТО – 2.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: