fbpx

На "Казковій вежі" встановили останні вітражні вікна. ФОТО

Наша історія 13:20, 17.02, 2018

Вчора встановили останні два віконечка в Казкову вежу в Івано-Франківській обласній бібліотеці для дітей на площі Міцкевича.

"Рідні дерев'яні віконні рами бережно відреставровані в столярній майстерні, знята фарба з ручок, які виявились автентичними латунними. Також, як і і для попередніх 17 вікон, виготовлені вітражі з ромбами кольорового і прозорого скла в стилі тіфані",  написала в соцмережі авторка ініціативи Франківськ Який Треба Берегти Марія Козакевич.
"Ми фанати не лише старовинної архітектури, а й книжок і розуміємо, як важливі для нашого міста сильні сучасні освітні інституції",  додала Козакевич.
Також вона пообіцяла приємні сюрпризи найближчим часом та висловила вдячність меценатам.
"Це гарний приклад підтримки громадських ініціатив та установ, які виховують та навчають майбутнє покоління українців",  написала активістка.
Як писав КУРС, у травні тут відреставрували автентичні вхідні двері. Учасники ініціативи тоді ж натрапили на ще один скарб – три старовинні дерев'яні рами у вежі бібліотеки, яку франківці називають "Казковою". Тоді вирішили рами відреставрувати, а вітражі – відновити. У грудні 2017 року на Казковій вежі обласної дитячої бібліотеки у Франківську почали відновлювати вітражні вікна.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: