fbpx

На вихідних в Івано-Франківську пройде перший Міжнародний фестиваль крафтового пива

Стиль життя 11:51, 22.08, 2016

26-27 серпня в Івано-Франківську відбудеться перший в Україні Міжнародний фестиваль крафтового пива Hoppy Fest.

Захід проходитиме на площі фортечної галереї "Бастіон". Вхід буде безкоштовний, але наливатимуть пиво лише в бокали фестивалю, які коштуватимуть 55 грн, разом з першим дегустаціїним пивом. Організатори зазначають, що вирішили продавати саме сувенірний скляний бокал на 0,33 л з кількох причин. Перш за все, вони вважають, що пити якісне пиво не пасує з пластикових стаканчиків, які забирають його справжній смак. Окрім цього, вони хотіли "відфільтрувати" публіку, яка би прийшла на фестиваль, щоб просто напитися. На бокалі буде і позначка 0,2 л, щоб можна було скуштувати якомога більше сортів пива, адже їх буде на фесті близько 70.

Під час фестивалю будуть проводитися "сліпі" дегустації та визначення найкращого пива – як пивоварами, так і гостями фестивалю. Окрім цього, на фестивалі можна буде скуштувати і вуличної їжі.  

Співорганізатор фестивалю Євген Казаков розповів, що участь братимуть лише невеличкі регіональні пивоварні. Також учасниками фестивалю будуть близько 30 крафтових та малих регіональних пивоварень, частина яких є зарубіжними – з США, Німеччини, Угорщини, Польщі.

"Ми свідомо відмовились від присутності на фестивалі масових виробників, які в Україні представляють пиво", – зазначив Євген Казаков.

Іванофранківець Назар Дребот, який створив "антипутінське" пиво у США та працює у пивоварні у містечку "East Aurora" штату Нью-Йорк, є співорганізатором події і також привезе на фест власне пиво зі Штатів. Він наголосив на особливостях саме крафтового пива.

"Крафтове пиво – це зараз модний тренд, тенденція у світі пива. Це не є щось новітнє, а це пиво зварене за традиційним рецептом і відповідає всім історично складеним рецептурам і технологіям виробництва. Воно вариться у невеликих об’ємах, щоб можна було зберігати якість", – зазначив Назар Дребот.

За словами організаторів, буде чимало різних пив та навіть з присмаком шоколаду.

Українським виробникам пропонують встановити ціну на бокал пива 30 грн, а іноземні пива продаватимуться майже по собівартості – близько 55 грн.

 Атмосферу свята у "Бастіоні" створять виступи музичних гуртів, ‪‎діджеї, різноманітні ‎конкурси для учасників та гостей фестивалю. А для найменших гостей облаштують ‪‎дитячий ‪‎майданчик. Перукарі "БарберШоп" робитимуть безкоштовно гостям фесту зачіски.

Організатори заходу отримали грант на проведення заходу від платформи "Тепле місто" 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: