fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У міському суді вчетверте зривається підготовче засідання у справі Астанова, якого звинувачують у вбивстві студентки

У міському суді вчетверте зривається підготовче засідання у справі Астанова, якого звинувачують у вбивстві студентки

Суспільство 14:22, 22.12, 2017

В Івано-Франківському міському суді знову не змогли провести підготовче засідання у справі Ельдара Астанова, якому інкримінують вбивство студентки з Болгарії Елі Дишлі Зії.

До судового засідання залучили перекладача – вчителя ЗОШ №4, однак вона не взяла з собою документи, необхідні для участі у судовому засіданні. Тому суд вирішив, що розгляд справи без перекладача на рідну мову підсудного неможливий.

Також на засіданні виступив призначений державою захисник обвинуваченого Петро Шкварок. Він розповів, що 18 грудня йому стало відомо, що він має надати обвинуваченому Ельдару Астанову безоплатну вторинну правову допомогу. А 19 грудня дізнався, що між обвинуваченим та іншим захисником підписано договір про адвокатські послуги.

Захисник каже, що згідно з законом не може безоплатно надавати адвокатські послуги, оскільки між підзахисним і ще одним адвокатом може бути інша угода. Подав клопотання про те, щоб відправити запит на інформацію про цю угоду.

Головуючий суддя Дмитро Руденко пояснив, що адвокат призначений за дорученням про надання правової допомоги, тому відмовив у відправленні такого запиту і зазначив, що Шкварок зобов'язаний надавати правову допомогу.

Прокурор подав пропозицію продовжити утримання під вартою Ельдара Астанова на 60 діб. 

Захисник зазначив, що ще не ознайомився з матеріалами справи.

Адвокат та підсудний висловилися проти продовження запобіжного заходу, однак суд вирішив продовжити тримання під вартою на два місяці. 

Раніше обвинувачений змінив адвоката та суд призначив йому державного захисника.

Нагадаємо, Дишлі Елі Зія зникла 31 травня цього року. Лише 6 червня про її зникнення повідомили в поліцію й оголосили в розшук. 12 червня тіло дівчини зі слідами насильницької смерті знайшли в Рогатинському районі в селі Світанок: труп поклали у валізу і втопили у ставку. Закопані речі жертви знайшли у Городенківському районі, звідки походить родина матері обвинуваченого. Ельдара Астанова поліція затримала того ж дня, коли знайшли тіло жертви

Івано-Франківський міський суд обрав для Астанова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його адвокат просила змінити запобіжний захід на домашній арешт з електронним браслетом. Однак апеляційний суд залишив її скаргу без задоволення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: