fbpx

Підлузький війт-хабарник в суді вирішив змінити адвоката

Суспільство 11:30, 27.11, 2017

В Івано-Франківському міському суді слухається справа сільського голови Підлужжя, якого затримали на хабарі.

Кримінальне провадження порушене за ст. 362 ч. 2 ККУ. Суд взявся за розгляд справи по суті.

Обвинвачений війт Володимир Бурачок відмовився від одного із захисників. Суд прийняв відмову від захисників Федорович і Чирви.

Адвокат Сергій Благодир натомість представлятиме інтереси Бурачка у суді.

1

Адвокат проінформував, що ознайомився з матеріалами справи, але не мав доступу до усіх матеріалів кримінального провадження. Він зазначив, що не міг отримати від Військової прокуратури усіх необхідних для ознайомлення у справі матеріалів, оскільки отримував відмову. Та додав, що готовий ознайомитись у них у будь-який час між судовими засіданнями, а справу продовжити.

Представник Військової прокуратури запевнив, що надасть усе, що є в сторони обвинувачення.

Відтак суд відклали для повного ознайомлення захисника із матеріалами. Наступне судове засідання – 29 січня.

Як писав КУРС, сільського голову Підлужжя Володимира Бурачка затримали працівники управління захисту економіки Національної поліції спільно з військовою прокуратурою Західного регіону 2 червня. Тоді кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Всього війт вимагав 40 тисяч гривень. Сам затриманий вини не визнавав – казав, що взяв подяку. Проте до суду військова прокуратура передала справу з ч. 2 ст. 369-2 КК України – зловживання впливом. 

У суді Бурачок вину визнав і попросив суд затвердити угоду про визнання вини. Відповідно до угоди Бурачок погодився на штраф та позбавлення права обіймати посади на всіх підприємствах та організаціях усіх форм власності, що пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями, строком на три роки. Однак суддя Олег Лазарів відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості. На його думку, покарання, яке просить прокурор для хабарника, не відповідає кваліфікації статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: