fbpx

Апеляційний суд залишив попередній вирок "стоматологові-різнику" – довічне ув'язнення

Суспільство 15:40, 22.12, 2016

Апеляційний суд в Івано-Франківській області розглянув апеляційну скаргу Ігоря Вуйціва на рішення Івано-Франківського міського суду у справі "стоматолога-різника", якого за подвійне вбивство засудили до довічного ув'язнення.

Розгляд апеляційної скарги Вуйціва на рішення Івано-Франківського міського суду розпочалося ще 2 вересня. Проте тоді розгляд справи перенесли через неявку одного з адвокатів Вуйціва. Згодом справу ще кілька разів переносили з різних причин.

Перед початком засідання Ігор Вуйців подав клопотання про відтворення усіх аудіорозмов, які є у кримінальному провадженні. Вуйців стверджує, що прослуховування розмов зможе пролити світло на справу і покаже відсутніть страху Бойко перед ним. Що може суттєво вплинути на вирок у цій справі. 

Прокурор заперечив у задоволенні клопотання, заявивши, що розмови, які стосуються справи, були досліджені, усі інші аудіофайли стосуються розмов на побутову тему.

Колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання.

Також колегія суддів відхилила клопотання захисника Ігоря Вуйціва: про повторний допит Юлії Бойко і Ігоря Вуйціва, про прослуховування звукозаписів допиту свідків та про проведення молекулярної експертизи.

На суді захисник Юлії Бойко в апеляційні скарзі вказав на невідповідність покарання її підзахисної, оскільки суд першої інстанції не врахував усі обставини, які пом’якшують справу. Також стверджує, що злочин був вчинений під впливом погроз. Просить призначити їй більш м’яке покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Захисник Ігоря Вуйціва в апеляційній скарзі посилається на незаконність висновку суду та просить його скасувати.

"Вирок ґрунтується на показах Бойко, яка не заперечувала свого неприхильного ставлення до Вуйціва. На думку захисника, у Бойко були підстави оговорити Вуйціва, перекладаючи на нього свою вину", – йдеться в апеляційній скарзі.

Захисник Вуйціва також наполіг на неналежному дослідженні доказів судом першої інстанції, а тому попросив скасувати вирок, закрити кримінальне провадження, а Вуйціва виправдати.

Обвинувачена Юлія Бойко підтримала думку своїх захисників. 

Потерпілі батьки жертв "стоматолога-різника" вважають апеляційні скарги безпідставними і попросили їх відхилити.

"Хлопці самі себе не повбивали, іх повбивали у стоматології",  зазначила потерпіла мама.

Прокурор зазначив, що міра покарання Бойко судом першої інстанції призначена правильно. Від себе доповнив, що такими цинічними злочинами, які вчинили Вуйців і Бойко, спричинена непоправна втрата рідним, яку відшкодувати не можна. Тому вважає рішення суду першої інстанції справедливим.

"Це, що сталася, це жахлива подія, я щиро каюся. Я розумію тяжкість злочину, я розумію, що не поверну батькам їхніх дітей. Я щиро каюся, я розумію, що моє мовчання призвело до вбивства двох людей",  сказала своє останнє слово Юлія Бойко.

Ігор Вуйців попросив колегію судів "не допустити тих помилок, що суд першої інстанції".

Судді залишили обидві апеляційні скарги без задоволення, залишивши вирок міського суду без змін.

Як повідомляв КУРС, у червні 2016 року в Івано-Франківському міському суді завершився розгляд справи так званого "стоматолога-різника". 31-річний франківський дантист визнаний винним у вбивстві та розчленуванні тіл двох своїх товаришів по чарці та засуджений на довічне позбавлення волі. Головними фігурантами цієї резонансної справи були місцевий стоматолог Ігор Вуйців і його подруга Юлія Бойко. Майже півтора року їх судили за особливо тяжкий злочин – подвійне вбивство з розчленуванням, що був скоєний в Івано-Франківську.

Ігор Вуйців також повинен відшкодувати по 500 тисяч батькам убитих.

Співмешканку "стоматолога-різника" Юлію Бойко, яка, на думку суддів, приховала інформацію про злочин, скоєний Вуйцівим, засудили до трьох років позбавлення волі. Нагадаємо, вирок у цій справі вступив у силу з моменту оголошення, 17 червня 2016 року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: