fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "В сім'ї не без уродів", – керівник арабської общини розповів своє бачення ситуації із розбещенням двох неповнолітніх франківчанок

"В сім'ї не без уродів", – керівник арабської общини розповів своє бачення ситуації із розбещенням двох неповнолітніх франківчанок

Суспільство 12:34, 30.12, 2015

Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві разом з іноземними студентами сьогодні розповіли своє бачення скандальної історії з двома неповнолітніми.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація про те, що студенти-іноземці з Івано-Франківська начебто "передали" двох неповнолітніх дівчат для розваг своїм друзям-іноземцям у Тернопіль.

Правоохоронці перевірили інформацію та знайшли зниклих франківчанок на одній із квартир у ТернополіВиявилося, що дівчата зупинились у них на кілька днів по дорозі до Полтави. Поліція потім повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.

Сьогодні керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві розповів, що вся община шкодує про те, що сталося.

"В сім’ї не без уродів", – каже він.

Аліві зазначив, що підтримує покарання винних у цьому інциденті, оскільки вони живуть в Україні за законами нашої країни. А інформація, яка першою поширилась у мережі, була не зовсім правдивою. Про те, чи були статеві стосунки у франківських студентів-арабів, він не знає, а знає лише, що вони спілкувалися.

Над кримінальним провадженням працює франківський слідчий відділ поліції.

"Потерпіла заявляє, що в неї були статеві зносини з дорослими",  розповів Тарас Генсіровський, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області – начальник слідчого управління. На цей час проводяться криміналістичні експертизи, після яких чоловікам буде оголошено про підозру. У спеціальній установі перебуває малолітня, про зникнення якої заявила її родичка. За інформацією міліції, дівчат було двоє, однак про другу дівчину Генсіровський нічого не каже, адже про її зникнення ніхто не заявляв, а наразі триває слідство, яке встановить усіх учасників провадження.

1573 іноземці з 65 країн світу навчаються в ІФНМУ. У минулому році майже тисяча студентів перевелися із Луганської та Донецької областей. Чимало представників арабського світу. Про це розповів Сергій Кобець, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Івано-Франківського національного медичного університету. Він додав, якщо студент не виконує правил, за якими повинен вчитися в університеті, то протягом 10 днів зобов’язаний покинути країну. Якщо вчинили інше правопорушення – повинні нести покарання згідно із законами.

Галина Малик, директор Центру міжнародної інтеграції вищої освіти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, розповіла, що у закладі навчаються 535 студентів-іноземців із 40 країн. З них 132 студенти з арабських країн. В університеті досі не траплялося таких випадків.

Наталія Гнатюк, начальник відділу по роботі з іноземними громадянами управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області, розповіла, що на території області проживає понад 4000 іноземців і усі вони мають відповідні документи.

За статеві зносини з неповнолітніми перед законом відповідатимуть двоє іноземних студентів Тернополя. Санкція статті, яку інкримінують іноземцям, передбачає покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на строк до трьох років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франківську поліція роз'яснила студентам-іноземцям, що не можна розбещувати неповнолітніх

Оприлюднили фото арабів, які розбещували івано-франківських дівчаток 

Саме зараз відбувається прес-конференція щодо скандалу із розбещенням неповнолітніх дівчат студентами-іноземцями. ПРЯМУ ТРАНСЛЯЦІЮ дивіться ТУТ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: