fbpx

У мережі з’явився другий трейлер серіалу про карпатського опришка Олексу Довбуша. ВІДЕО

Культура 19:48, 01.06, 2016

Другий офіційний трейлер до серіалу "Легенда Карпат" про українського народного героя опубліковано на YouTube.

Роботу і підготовку до зйомок телевізійного серіалу "Олекса Довбуш – Легенда Карпат" почали ще восени 2014 року. Серіал знімали у гуцульських Карпатах та на Буковині – як українській, так і румунській її частині. 

У головних ролях – лідер гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин та донька Назарія Яремчука – Марія.

Серіал присвячений життю знаменитого ватажка визвольного руху карпатських опришків в XVIII столітті. Олекса Довбуш був своєрідним Робіном Гудом, який в ім'я справедливості грабував маєтки поміщиків і роздавав здобуте бідним селянам. Основною зоною, на якій діяв українець Довбуш і його соратники, була територія Карпат. Після смерті Довбуша в 1745 році його ім'я було увічнено в народних піснях і легендах. Ідея серіалу  показати глядачеві, що історія українського народу настільки багата і різноманітна, а національний дух свободи і справедливості  це як частина нашого буття.

Народився Олекса Довбуш в 1700 році в родині убогого селянина в Печеніжині. До 6 років хлопець не міг ходити. Його батьки ходили у прийми до панів і одного разу, не витримавши сваволі багатіїв, він разом з братом Іваном тікає та вступає до опришківського загону, де згодом зміг проявити свої організаторські та лідерські якості.

Перші згадки про його героїчну боротьбу проти панського насильства датовані 1738 роком. Його загін опришків діяв на території Прикарпаття, Буковини та Закарпаття. Пік діяльності опришків під проводом Олекси Довбуша припадає на 1738-1745 роки. Польська влада та пани цілих сім років намагались спіймати мужнього ватажка. Часом на його пошуки відправляли аж до 2 тисяч чоловік, і все марно. Але все-таки 24 серпня 1745 року, влаштувавши пастку, Олексу Довбуша вбив у селі Космач Степан Дзвінчук.

Нагадаємо, український письменник Юрій Винничук різко розкритикував перший трейлер нового серіалу про Олексу Довбуша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: