fbpx

У міському пологовому створили реанімацію для новонароджених

Здоров'я 18:38, 22.11, 2018

Головний лікар Івано-Франківського міського пологового будинку Сергій Стефанко підсумував рік свого перебування на посаді.

За його словами, комунальне некомерційне підприємство "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр" не мало багатьох підрозділів і за угодою користувалося послугами ОПЦ. Тому створення нових відділень є пріоритетом міського перинатального центру, каже Сергій Стефанко.

"Потрібні відділення інтенсивної терапії для новонароджених, відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для жінок у гінекології; клініко-діагностична лабораторія з ургентною службою. Що потрібно зробити для цього? Знайти приміщення, зробити ремонт; Закупити необхідне обладнання; Ввести в штатний розпис відповідний персонал і знайти для них гроші на заробітну плату. І це все треба профінансувати",  пояснює він.

За рік дещо вдалося, пише Галка,  створили відділення інтенсивної терапії для новонароджених.

"Урочистого відкриття ще не було, оскільки вирішуються питання по кадрах та уточнюється графік чергувань персоналу, проводиться поточний ремонт відділення. Крім того, у це відділення закупили і ввели в експлуатацію новітнє обладнання на три з половиною мільйони гривень. Відкриття відділення інтенсивної терапії для новонароджених планується після завершення всіх організаційних питань",  зазначив головлікар.

Нагадаємо, днями до міського перинатального центру прибуло сучасне обладнання, яке допомагає спостерігати за станом мозку та ураженнями немовлят.

Далі планується в гінекологічному корпусі створити повноцінне відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для жінок. В акушерському корпусі таке відділення вже працює.

"Зараз у гінекологічному корпусі проводиться капітальний ремонт необхідних приміщень. На третьому поверсі буде кафедра акушерства та гінекології ІФНМУ, а на п’ятому поверсі, де зараз знаходиться кафедра, поруч з операційними блоками, як це і належить, буде розміщене відділення реанімації. До цих пір наш заклад, згідно з угодою про співпрацю між медзакладами, користується послугами обласного перинатального центру (ОПЦ), у якому на четвертому поверсі в цьому ж гінекологічному корпусі розміщується реанімація",  зазначає Стефанко.

КУРС писав, що для діагностичного відділення міського перинатального центру придбали УЗД-апарат за 2 млн 025 тис.та вагінальний датчик до діючого апарату за 219 тисяч гривень.

Пішли видатки на відділення інтенсивної терапії новонароджених, додає головлікар. Закупили реанімаційну систему, систему тотальної гіпертермії новонароджених, інкубатор новонароджених закритого типу, монітор пацієнта для новонароджених з модулем амплітудно-інтегрованої енцефалографії і т. д. Загальна сума витрат на придбання цього обладнання 3,5 мільйона гривень.

 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: