fbpx

На спірній ділянці в центрі Франківська Московський патріархат хоче побудувати церкву і дитсадок. ВІДЕО

Суспільство 17:35, 19.02, 2017

Франківські влада намагається повернути приміщення колишнього дитсадка у власність громади відповідно до угоди, підписаної з місцевою єпархією московської церкви. Але церковники передумали і не повертають приміщення. Кажуть, самі можуть побудувати дитсадок.

"Можливо, у той час, коли це рішення приймалося і наша громада була менш чисельна, можливо, були такі погодження", – говорить отець Володимир, секретар Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

Руслан Марцінків нагадує, що місто вимагає від церковників повернути землю і майно вже не перший рік, інформує ОТБ "Галичина".

"Мова іде не про ущемлення якоїсь церкви, мова іде про виконання угоди. Нам зараз дуже потрібні садочки у центральній частині міста.Тому ми зараз виселяємо департамент освіти, який на вулиці Бандери. Тому для нас дуже добре було б мати садочок на початку вулиці Чорновола", – говорить міський голова.

Втім, поки що жодна сторона на компроміс не йде. Справа дійшла до суду. Після Івано-Франківського міського і Львівського апеляційного, де задовольнили позови міста, дійшла черга і до столиці. Вищий господарський суд став на сторону вірян.

"Ми знову будемо судитися у першій інстанції, потім знову буде апеляція, достатньо така складна процедура", – каже Руслан Марцінків.

"Ми будемо і надалі просити владу міста, щоб залишили за нами цей клаптик землі, де би ми могли побудувати храм, щоб він став окрасою нашого європейського міста", – говорить отець Володимир.

Аби залишитися у храмі, в Єпархії готові піти навіть на, здавалося б, неможливе. Якщо є потреба у дитячих садочках в Івано-Франківську, зокрема по вулиці Чорновола, то в Івано-Франківській єпархії православної церкви готові допомогти збудувати приміщення садочка на території храму. Розміри її дозволяють, втім категорично покидати приміщення церкви віряни наразі відмовляються.

Читайте також: Франківська єпархія Московського патріархату образилася на Марцінківа й обіцяє далі судитися за дитсадок

Як повідомляв КУРС, суперечка між мерією та Івано-Франківською єпархією УПЦ МП триває кілька років. Сім років тому єпархія отримала земельну ділянку на вул. Довженка для будівництва храму з умовою, що після завершення будівництва церква поверне громаді приміщення дитячого садка на вул. Чорновола, перетвореного тимчасово на храм. Однак церковники слова не дотримали. Тоді міська рада звернулася до суду. Руслан Марцінків неодноразово закликав російську церкву добровільно звільнити приміщення дитячого садка. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: