fbpx

Прикарпатського бійця Романа Ілитчука відпустили на поруки

Суспільство 19:05, 02.06, 2016

Прикарпатський боєць-розвідник Роман Ілитчук, який вгамовував п'яних поліцейських і якому загрожувало до 15 років ув'язнення, повертається додому.

Про це повідомляють на офіційному сайті Самооборони.

Нагадаємо, Роман Ілитчук з Микуличина опинився за ґратами, бо під час патрулювання розбороняв масову бійку за участю п’яних поліціянтів у Дзержинську, що на Донеччині. За вистріли в повітря йому інкримінували ст. 115 ККУ (Умисне вбивство) та ст. 15 ККУ (Замах на злочин). Тож Ілитчук міг провести у в’язниці від 7 до 15 років за злочин, якого не було.

Чоловік відслужив у зоні АТО понад рік, а за кілька днів після демобіліцізації опинився у в'язниці.

Як відомо, 23 травня відбулась акція протесту проти несправедливого суду над Романом Ілитчуком.

У результаті з Івано-Франківська відправили лист-звернення головному військовому прокурору України з проханням розглянути та взяти під свій контроль ситуацію, що склалась із Романом Ілитчуком.

Читати також: Облрада просить Президента захистити прикарпатського бійця від свавілля правоохоронців

"Щоб підтримати побратима на суді, кілька днів тому з мирною акцією протесту проти несправедливості відправились активісти ГО "Народна самооборона Івано-Франківської області" з громадою смт. Микуличин, з мамою Романа та з представником влади. Врешті-решт сьогодні саме вони надали щасливу звістку, що з Романа Ілитчука звільнено з-під варти. Тепер самооборонівці везуть його додому. Всі прикарпатці чекають свого бійця з "штучного" полону", – зазначають самооборонівці.

З бійця не знято обвинувачення, йому лише змінили запобіжний захід. Слідство триває. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: