fbpx

Медики прогнозують збільшення захворюваності на кір у Франківську протягом двох тижнів

Суспільство 09:06, 16.01, 2018

В Івано-Франківську збільшується кількість хворих на кір. Медики прогнозують ріст захворюваності ще протягом двох тижнів.

Про це під час оперативної наради у міського голови повідомила начальниця управління охорони здоров'я Марія Бойко.

"Сьогодні у нас найбільша проблема – це кір. Станом на 15 год. 15 січня у  нас зареєстровано 43 випадки кору, з них 17 дітей зі школи в Опришівцях. Сьогодні зранку зареєстрували ще 6 випадків захворювання. Це діти до 7 років", – сказала Марія Бойко.

Марія Бойко прогнозує ріст захворювання протягом ще двох тижнів.

"У школі-гіманазії №1 зареєстровані 4 випадки. В усіх інших одиночні випадки. Говорити про спалахи захворювання у школах не можна. Єдине, що в Опришівецькій школі захворіли 17 дітей".

Нагадаємо, через кір в Івано-Франківську оголосили карантин та на тиждень продовжили школярам канікули. За словами Марії Бойко, у школі №6 в Опришівцях канікули продовжили на два тижні.

У 2017 році 14 035 дітей в Івано-Франківську отримали щеплення від кору.

Руслан Марцінків запропонував, щоб хтось з його заступників вакцинувався, аби показати, що це безпечно. "Мені не проблема вколотися, але я вже перехворів на кір. Тому знайдіть людину…" – сказав Марцінків.

"Маємо рекомендувати батькам вакцинацію. Та ми не можемо заставити батьків проводити вакцинацію дітей. Ми не будемо робити поділу дітей, як десь, і не пускати у школу дітей, які не вакциновані. Вакцинація – це особиста справа батьків, я вважаю. Виберіть двох-трьох чиновників і вколіть їм цю вакцину. Я серйозно говорю, запросіть і вколіть на камеру. А як, ви думаєте, треба робити?" – сказав мер.

Марія Бойко сказала, що вона без проблем може на камеру щепитися.

За перші 11 днів 2018 року в Івано-Франківській області зареєстровано 205 звернень з підозрою на кір.

Читайте також: Про щеплення: як відбуваються і чи є обов'язковими

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: