fbpx

Зарядитись студентським драйвом та видовищами: як провести вікенд у Франківську

Стиль життя 08:01, 17.11, 2018

До зими залишаються лічені дні, а перший морозець вже невдовзі пощипуватиме за ніс. Але це не достатньо вагома причина, щоб залишатися вдома. Сьогодні студенти відриватимуться на повну, адже це їхній День! Всі решта – можуть приєднатися до веселощів, чом б й ні? І цим можна не обмежуватися, адже КУРС підібрав низку найцікавіших заходів на вікенд.

Освітній бранч

Куди ж починати День студента без думок про освіту! Нагадаємо, цими днями у Франківську проходить міжнародний форум "НеФорма: Неформальна освіта як креативна індустрія", в якому беруть участь близько 50 учасників з України, Молдови, Білорусі та Росії. Сьогодні вже третій день учасники обмінюються досвідом і баченням неформальної освіти. І почнеться він з "Освітнього бранчу".

Тож як провести суботній ранок? Пропозиція – поєднати корисне з приємним: прогулятися до Promprylad.Renovation; зустрітися там за пізнім сніданком з учасниками Форуму; познайомитися з різноманітними освітніми продуктами; поспілкуватися та поставити запитання їх авторам; якщо ви маєте власну розробку – посібник, книгу, освітній формат, навчальну гру або онлайн-курс – розповісти про неї! Для цього потрібно зареєструватися та вказати, які саме матеріали ви хочете представити.

1

Коли: 17 листопада, 10:00.

Де: Promprylad.Renovation, вул. Сахарова, 23.

Ціна: безкоштовно, попередня реєстрація за посиланням >> .

 

Концерти

Сьогодні відомий співак Арсен Мірзоян у рамках свого всеукраїнського туру дасть концерт в Івано-Франківську.

Успіх цього співака – приклад того, як самобутність знаходить свій шлях. Він ніколи не намагався бути зручним. Тому жанри і формати – це незнайомі йому складові музики. На сьогодні Арсен Мірзоян – номінант багатьох музичних премій.

На його рахунку чотири альбоми, кожен з яких – авторський винахід артиста спільно із саунд продюсером Віталієм Телезіним.

2

Коли: 17 листопада, 18:30.

Де: Івано-Франківська обласна філармонія ім. Іри Маланюк, вул. Курбаса, 3.

Ціна: 150-440 грн.

 

А щось ексклюзивне можна буде послухати в інноваційному центрі "Promprylad.Renovation". Унікальний проект львівських артистів "Exclusive Opera Project", який руйнує стереотипи в оперному жанрі. Синтез джазу, опери, оперети та популярної музики – незабутня містерія, яка поєднує в одному шоу американський стиль з європейською вишуканістю. Молоді оперні співаки, які підкорили найкращі концертні зали Європи. В програмі світові оперні хіти, оперета, кавери на популярні пісні та мелодії.

3

Коли: 17 листопада, 18:00.

Де: Promprylad.Renovation, вул. Сахарова, 23.

Ціна: 200 грн.

 

Вистави

Сьогоднішній день можна почати і з театру та вшанувати пам’ять розстріляних у 1943 році оунівців.

"Цю виставу назвали "кривава Шаріка". І коли ми вперше її поставили, то переживали через її історію. Коли це відбулося, режисер вистави Ярослав Барнич посивів, адже відчував і свою вину", – розповів директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський.

За словами режисера, все було наперед розплановано, німці ніби знайшли в конкретному ряду зброю і арештували визначених людей. Їх кілька днів тримали на Сахарова, катували. А 17 листопада на вулиці Страчених забили 10 соснових стовпів і розстріляли 27 оунівців.

"На тому місці, коли в ті часи зупинили виставу, зупинимо і ми. Потім відбудеться реконструкція арешту і розстрілу.

А вже о 13.30 відбудеться панахида, адже, за історичними даними, саме в цей час відбувся розстріл. Після того ми символічно завершимо виставу", – анонсував Держипільський. Квитки можна придбати в касі філармонії.

4

Коли: 17 листопада, 11:00; панахида – 13:30.

Де: Івано-Франківська обласна філармонія ім. Іри Маланюк, вул. Курбаса, 3.

Ціна: квитки в касі філармонії.

 

Два вечори підряд у Франківському драмтеатрі можна буде переглянути "театральну подію року"  експериментальну постановку "Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує" Ростислава Держипільського. Вона вже приглянулась глядачам і вони з нетерпінням чекали її знову на нетрадиційній сцені драмтеатру – на сцені-цеху.

За основу сценарію взяли ідею фільму Міка Девіса "Модільяні" 2004 року, однак Ростислав Держипільський інтерпретував його за власним баченням.

За задумом режисера, історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амадео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортається в наш час у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе Модільяні, абсолютним генієм, хоча художник насправді не був божевільним.

5

Коли: 17, 18 листопада, 18:00.

Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42 (вхід зі сторони Меморіального скверу).

Ціна: 150 грн.

 

У неділю у драмтеатрі можна буде подивтись вже легендарну драму-реквієм "Нація" за однойменною книгою Марії Матіос. Вистава на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцулії – своєрідний спіритичний сеанс. Молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору крізь час роз'ятрить та відкриє навічно незагоєні рани давно минулого, подарує сповідь та прощення "своїм" та "чужим", "невинним" та "винним" мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ.

6

Коли: 18 листопада, 13:00.

Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42.

Ціна: 80 грн.

 

Драйвувати

Сьогодні ввечері в усіх нічних клубах міста будуть студентські вечірки. Море драйву – гарантоване!

7

Коли: 17 листопада, з 22:00.

Де: Нічний клуб "Eldorado" (вул. Івасюка, 60),  S2dio (вул. Січових Стрільців, 13), Panorama Pub Internationale (Північний Бульвар, 2а), Passage Gartenberg (вул. Незалежності, 3), Atmosfera Club (вул. Гетьмана Мазепи, 168).

 

Видовища

Завтра зранку день можна буде почати з видовищ! Традиційно у листопаді в Прикарпатському університеті проходить фізична подія року "Фестиваль фізичних експериментів"

"Ми не раз доводили, що фізика – це не нудна наука, це не просто формули і теорія, фізика – це круто!" – впевнені організатори. Щоб підтвердити це, для відвідувачів підготували ігри, запальні експерименти, новинки науки, лекції, справджні фізичні лабораторії і декілька сюрпризів. Обіцяють здивувати кожного.

8

Коли: 18 листопада, 10:00.

Де: Фізико-технічний факультет Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, вхід з вул. Чорновола.

Ціна: безкоштовно.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: