fbpx

Устеріки домоглися виходу з Білоберізької ОТГ

Суспільство 15:14, 23.12, 2016

Сьогоднішня сесія Івано-Франківської обласної ради прийняла рішення, яким погодила вихід громади верховинського села Устеріки з Білоберізької об'єднаної територіальної громади.

Сьогодні вранці представники громали села Устеріки приїхали на сесію обласної ради з протестом. Люди вимагали дозволити їм вихід громади зі складу Білоберізької ОТГ.

На сесії облради громада протестує вдруге. 

Читайте: "Ми що, новий Радянський союз будуємо?" – громада Устеріків на сесії обласної ради домагалася виходу з Білоберізької ОТГ

На сесії обласної ради мали би розглянути проект змін до "Перспективного плану об'єднання громад" у частині виключення села Устеріки зі складу Білоберізької ОТГ. Нагадаємо, таке рішення прийняли на минулому сесійному засіданні облради після бурхливого обговорення ситуації. 

Однак у порядку денному сесії питання Устерік не було  через юридичні колізії з механізмом реалізації такого рішення. Однак піля обговорення питання взяли до розгляду. 

КУРС писав, що село Устеріки хоче вийти зі складу Білоберізької територіальної громади, однак законом такої процедури не передбачено.

Проект рішення – внести зміни до рішення облради "Про затвердження перспективного плану формування територій громад Івано-Франківської області" у частині виключення села Устеріки зі складу Білоберізької ОТГ  вніс на розгляд директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури облдержадміністрації Назарій Іванів.

Депутат Василь Скрипничук звинуватив Івано-Франківську ОДА в обмані громади села Устеріки.

"Обласна державна адміністрація, я вас прошу, не дуріть людей, візьміться за голову. Скажіть, що ви помилилися, що ви не зрозуміли закон. Мені соромно за цей зал, за цю адміністрацію і за себе. Вибачте",  покаявся Скрипничук.

Читайте також: В облраді пропонували визнати роботу Офісу реформ, що займається децентралізацією, незадовільною. ВІДЕО

"Маю надію, що ви сьогодні проголосуєте, що Устеріки надалі будуть "жити" окремо. Давайте, зробіть подарунок нашій громаді. Прошу, прийміть правильне і виважене рішення",  звернувся представник громади до сесії.

Обласна рада більшістю голосів проголосувала за проект рішення, який виключає Устеріки зі складу Білоберізької ОТГ. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: