fbpx

Депутат міської ради Андріан Волгін з побратимом Володимиром Безруким знову на передовій

Суспільство 14:23, 02.12, 2016

Боєць батальйону "Донбас", який був поранений та пройшов випробування полоном, депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін та боєць АТО, калуський "Пікассо" Володимир Безрукий знову поїхали на Схід – на передову.

Журналісти зустріли Андріана та Володимира біля супермаркету, де вони закуповували продукти перед поїздкою, пишуть Вісті Калущини. 
 
Події в Україні кінця 2013 кардинально змінили подальший хід історії, а ще – чимало життів. Серед них – і життя Андріана Волгіна, котрий покинув перспективне майбутнє у Німеччині, де вже мав підписаний тренерський контракт, аби змінити боротьбу на рингу на боротьбу з системою. Коли ж разом з іншими хлопцями зрозумів, що в країні не АТО, а справжня війна, записався добровольцем до батальйону "Донбас". Після полону, поранення і контузії хлопець повернувся з фронту до Івано-Франківська, був обраний депутатом Івано-Франківської міської ради, балотувався до Верховної Ради від 85-го округу.
 
 
Володимир Безрукий з початку грудня 2013-го був в Києві на Майдані. На Майдані відбув свій день народження, а ще – дні народження сина, мами, доньки, Новий рік, перший Святвечір, другий… Саме в Києві Володимир, спостерігаючи за людьми, життям Майдану в цілому, відчув, що знову хоче малювати. Купив альбом – і почалося. Спершу – спонтанні ескізи після якогось страйку, потім – портрет Сергія Нігояна, інших героїв Революції Гідності. Коли поранили Олега Івахнюка, зрозумів, що треба їхати на Схід. Так опинився в батальйоні "Донбас". Першим, з ким познайомився, був Андріан Волгін. У той же вечір намалював Андріана та ще двох побратимів. 
 
 
1
 
Ще влітку Володимир Безрукий говорив, що думає повертатися знову на Схід. Казав, відчуває, що так буде правильно, розуміє, що треба. Ще й тому, щоб встигнути намалювати тих, хто за нас ризикує життям. Аби, поглянувши на їхні портрети, можливо, і кожен з нас щось зрозумів… Тепер прийняв рішення – їхати. Його підтримав і Андріан. 
 
"Людям треба нагадувати, які події відбуваються на Сході. Можливо, деколи і я сам починаю забувати, що в країні війна. Тому й їдемо на передову. А ще, на моє переконання, тільки там можна дізнатися справжню правду про те, що відбувається, а не з екранів телевізорів чи тим паче соцмереж, – каже Андріан Волгін. – А ми мусимо знати правду, як там, що й до чого. Я мушу це знати, бо ж як би не пафосно це звучало, з’явилося багато людей, які мене підтримують у діях. Разом з тим в рази виросла відповідальність".
Волгін не приховує: на який час їде, ще не знає. Швидше за все приїде до Нового року, бо ж має ще в Івано-Франківську незавершені справи, зокрема стосовно повернення спорткомплексу "Олімп" в комунальну власність міста. Поки що буде вирішувати всі поточні справи в телефонному режимі. На грудневій сесії міськради обіцяв бути. 
 
КУРС писав, що франківська влада готова викупити "Олімп" і візьме на банас спорткомплекс. Це питання якраз і винесуть на наступну сесію міської ради. 
 
Побратими – Андріан Волгін та Володимир Безркий – вирушили на передову двома автівками з допомогою для бійців.
 
"Міг написати у Фейсбуці, що їду на фронт, впевнений, багато людей хотіло б допомогти. Але є й ті, які б кричали: знову, мовляв, Андріан піариться. Це не піар. І не розумію в принципі людей, які таке можуть зараз казати. На щастя, є люди, їх небагато, можна на пальцях порахувати, які допомагають, коли це необхідно. І допомогли цього разу. Це і колеги по фракції БПП, і просто мої добрі знайомі. Тому веземо шапки-вушанки, жилетки, дальномір на передову. Це війна, будемо допомагати тримати позиції", – налаштований рішуче Андріан. 
 
Володимир Безрукий просив обов’язково подякувати Миколі Барченку та друзям, які допомогли придбати автівку і все необхідне на передову. 
 
"Від долі не втечеш,  посміхаються обидва.  Головне, щоб у кожного були не тільки такі друзі, з якими можна йти в бари-кабаки, а ті, з якими можна їхати на фронт…" 
 
Калуський "Пікассо" Володимир Безрукий намалював понад 200 портретів майданівців, учасників Революції гідності, бійців на передовій.
 
 
2
 
Серед облич, увіковічених на папері, – відважні медики, козаки, сотники, люди з різних куточків України. Сьогодні його оновлена виставка портретів "Нескорені" відкривається в Івано-Франківську. 
 
Фото  зі сторінки Андріана Волгіна у Фейсбук.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: