fbpx

"Карпатський Легіон" вишколить майбутніх силовиків українськими патріотами

Суспільство 14:17, 24.07, 2014

Військово-спортивний табір "Карпатський Легіон" змінив статус на національну патріотичну гру для дітей і молоді. Участь у проекті, який втілять за підтримки Івано-Франківської обласної ради та профільних вишів Служби безпеки, міліції, Державної рятувальної служби та Медицини катастроф, дасть молодим людям преференції при здобутті вищої освіти у відповідних навчальних закладах.

"Ми будемо серйозно готувати патріотичну молодь для роботи в силових структурах України", – повідомив керівник табору, ініціатор проекту національної гри Сергій Демчук.

Керівник обласної федерації Бойового гопака та інструктор з фізкультури Прикарпатського університету Сергій Демчук уже шість років проводить на Івано-Франківщині наметові табори військово-патріотичного спрямування для школярів. В останні два роки табори набрали статусу всеукраїнських, до ініціативи долучилися обласні служби МНС, МВС, СБУ та Департамент медицини. Цьогоріч у такому форматі відбулося два табори – для дітей 5-12 років і молоді 12-18 років.

"У проведенні таких таборів є великий позитив – ми можемо готувати дітей до ситуацій, які несуть ризик для життя і здоров’я, давати їм практичні навички поводження. Очікуємо, що зі зміною статусу "Карпатський Легіон" сконцентрується власне на практичних заняттях, вчитиме поведінки в екстремальних ситуаціях", – повідомив начальник Центру забезпечення обласної Державної служби з надзвичайних ситуацій Степан Войтків.

"Торік ми спробували вперше направити в "Карпатський Легіон" дитину з девіантною поведінкою. Після табору хлопчик повністю змінився. Батьки були здивовані і дуже вдячні. Цього року хлопчик відмовився від будь-якого іншого відпочинку на користь цього табору, – розповіла начальник Служби у справах дітей обласного управління МВС Алла Лемчак. – Є домовленість, що надалі ми будемо скеровувати діток на перевиховання до Сергія Демчука і його команди".

За словами Демчука, вихователі в таборі – чоловіки, які мають вищу освіту і досвід роботи у військових та силових структурах.

З наступного літа табір переформатується на патріотичну гру для дітей і молоді, яка матиме статус національної. "По типу "Зарніци", – пояснив Сергій Демчук. З вересня почнеться методична робота з її створення.

Проводитимуть гру "Карпатський Легіон" звично на Прикарпатті – у селі Луквиця Богородчанського району, на місці пластового табору «Чота Крилатих». Відтак, це дасть можливість організувати вишколи, як повідомив Демчук, – в небі, на воді, в лісах і горах.

Методичну підтримку грі нададуть профільні виші силових структур, з якими співпрацює табір. Організатори планують домовитися не лише про шефство, а й про те, щоби постійні учасники гри мали переваги при вступі саме у ці навчальні заклади.

Матеріальне забезпечення, яке досі цілком лягало на плечі батьків дітей, погодилася взяти на себе обласна рада. Про це зі слів голови облради Василя Скрипничука на прес-конференції, де презентували новий проект, повідомив Сергій Демчук. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: