fbpx

Марцінківа просять накласти мораторій на будівництво навколо озера

Суспільство 16:17, 23.01, 2018

Представники комісії щодо незаконної забудови озера в Івано-Франківську просять міського голову Руслана Марцінківа винести на сесію міської ради проект рішення, який передбачає мораторій на забудову навколо міського озера.

Сьогодні після довгої перерви мала зібратися комісія щодо незаконної забудови міського озера в Івано-Франківську. Втім для прийняття рішень не вистачило кворуму. Голова комісії, депутат міської ради Віталій Мерінов оголосив, що це останнє засідання комісії.

"Всі пам’ятають ту сесію, коли не могли обрати голову комісії. І я взяв цю відповідальну нішу на себе, і протягом двох років за допомогою небайдужих депутатів, активістів напрацьовували і давали свої пропозиції, але їх не приймали. Сьогодні зібралися, щоб поставити крапку і висловити свою позицію", – сказав Мерінов.

З шести депутатів Івано-Франківської міської ради на засідання комісії прийшло двоє – Адріан Волгін і Віталій Мерінов.

У комісії шість депутатів, сьогодні присутні тільки двоє – Адріан Волгін і Віталій Мерінов. Не з’явилися – Ігор Корсун, Василь Ревчук, Андрій Строїч і Володимир Балагура.

Віталій Мерінов обіцяв винести на сесію пропозиції, які напрацювала комісія.

"Мешканці міста зможуть побачити, як депутати дбають про міське озеро", – зазначив Мерінов.

Зокрема, активісти пропонують міському голові винести на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення, який передбачає запровадження мораторію на розміщення і проектування нових будівель, реконструкцію з розширенням і надбудовою біля міського озера.

Також пропонується заборонити видачу містобудівних умов та обмежень, а також технічних умов на нові об’єкти будівництва.

Втім депутат Адріан Волгін прогнозує, що міська рада нічого не вирішить.

"Я бачу, як у Києві, в інших містах виходять проти забудов. А у нас? У нас найбільше вдягають вишиванки і нічого не роблять. Треба об’єднуватися і спільно відстоювати озеро. Сесія нічого не вирішить. Депутати там для галочки сидять", – зазначив Волгін.

Нагадаємо, ще у березні 2015 року франківські активісти, які об'єдналися в рух "Вільне озеро", намагаються зупинити забудову рекреаційної зони біля озера в міському парку.  

Прецендентом стали наміри будівельної компанії "Вамбуд" продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагають зберегти ділянку як зелену зону.

Тодішній міський голова Віктор Анушкечис розповів, як на нього тиснули забудовники, і запевнив, що долю території біля міського озера вирішить громада. Тоді Анушкевичус створив робочу групу, яка мала розв'язати конфлікт із забудовою навколо міського озера

Через рік, коли вже міським головою став Руслан Марцінків, міськрада створила тимчасову контрольну комісію щодо незаконної забудови міського озера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: