fbpx

Друга ніч під ОДА: пікетувальники не вірять, що Гончарук "вибив" в Укравтодорі гроші на дорогу Яблунів – Делятин

Суспільство 19:55, 11.09, 2018

Вже добу перебувають пікетувальники з Надвірнянщини в будівлі Івано-Франківської обласної адміністрації – чекають запевнення у виділенні обіцяних 20 млн грн на завершення ремонту дороги Яблунів – Делятин.

Нагадаємо, вчора мешканці Надвірнянського району приїхали до обласної адміністрації. З ними зустрілися голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук та його заступниця Марія Савка. Пікетувальники з Делятина вимагали завершення ремонту дороги Яблунів – Делятин. Вони попередили: якщо до 16 години Гончарук не знайде коштів на ремонт, влаштують “майдан”.

Гончарук під тиском людей погодився включити дорогу в перелік автошляхів, на які заявляв Укравтодору додаткове фінансування. Сам факт внесення в розпорядження пікетувальників не задовольнив  вони залишилися в ОДА, поки Гончарук в Києві затвердить 20 мільйонів на дорогу Яблунів – Делятин.

Сьогодні люди прочекали до 18.00, щоб дізнатися: додаткове фінансування на завершення ремонту дороги Укравтодор погодив. Про це пікетувальникам телефоном повідомив Олег Гончарук. 

Його заступницю Марію Савку сьогодні на робочому місці не затримували  в супроводі трьох поліцейських вона полишила ОДА. 

1

Нарада пікетувальників відбувалася в передпокої приймальної голови ОДА, де цілий день чергували групи людей.

Також люди чергуються внизу, перед входом до адмінбудівлі. На сходах показово лежать шини, стоїть металева діжка з великою дерев’яною ложкою і червоно-чорний прапор. Час від часу хтось бере ложку і впродовж короткого часу відбиває на діжці войовничий ритм. На це щоразу виструнчуються правоохоронці  і внизу, і на поверсі чатує поліція. 

2

Під час імпровізованої наради, щоб визначитися з подальшими діями, пікетувальники вирішили перевірити інформацію, отриману від голови ОДА Олега Гончарука. Координатор акції капелан Микола Мединський зателефонував до нардепа Олександра Шевченка  координатора дій компанії-підрядника “ПБС”, яка ремонтує конфліктну дорогу. Той повідомив, що перший заступник голови Укравтодору нічого не знає про додаткові кошти на автошлях Яблунів  Делятин, а голова держслужби не бере слухавки. 

Пікетувальники домовились чекати далі. 

На час публікації новини ситуація не змінилася. Тож делятинці вирішили залишатися під ОДА у Франківську ще на одну ніч. 

Вранці люди мають намір витребувати у Гончарука документи, які підтвердять його усне запевнення.

“Ми маємо великий сумнів у тому, що було сказане. В Укравтодорі ніхто із заступників та відповідальних за розподіл коштів не знає про ситуацію та додаткове фінансування. Натомість стало відомо, що кілька тижнів тому Кабмін погодив Івано-Франківській ОДА перелік доріг, де буде проведений капремонт окремих частин, на 28 млн грн. Нашої дороги там немає”,  прокоментував КУРСу Микола Мединський. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: