fbpx

Суд вдруге не зміг винести вирок винуватцям стрілянини у "Pasage Gartenberg" – не прийшла адвокатка обвинуваченого

Суспільство 13:24, 17.03, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді мали відбутися дебати у справі Анатолія Гаврилюка та Тараса Ткачука, причетних до стрілянини у ресторані "Pasage Gartenberg".

Нагадаємо, Анатолію Гаврилюку прокуратура висунула обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (злісне хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). Тарасу Ткачуку, крім хуліганства, інкримінують незаконне поводження зі зброєю за ч. 1 ст. 263 КК України. На судовому засіданні 1 березня Ткачук і Гаврилюк визнали себе винними.

Втім на сьогоднішнє засідання не з'явилася захисниця Тараса Ткачука. Він повідомив, що адвокатка захворіла, і просив суд перенести засідання на інший день. 

Оскільки на засіданні були присутні ще два адвокати обвинувачених, прокурор Сергій Боровик просив суд перейти до дебатів. 

Суддя Руденко з метою забезпечення права на захист обвинуваченого Ткачука відклав судове засідання.

Минулого судового засідання дебати не відбулися через неготовність прокурора.

Як писав КУРС, очевидці на літній терасі "Pasage Gartenberg" тоді впізнали власника центрального продуктового ринку Ігоря Халаменду та Анатолія Француза – сина колишнього начальника прикарпатської міліції. Правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року. Втім про підозру повідомили лише двом з них – Анаталію Гаврилюку і Тарасу Ткачуку. У жовтні минулого року Ткачука і Гаврилюка взяли під варту без права внесення застави. Але вже у грудні 2017-го, за клопотанням прокуратури, запобіжний захід для підозрюваних змінили з тримання під вартою на домашній арешт, мовляв, свою вину вони визнали і співпрацюють зі слідством.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: