fbpx

Справа Михайлової: суд відклав розгляд через неявку захисника обвинуваченої

Суспільство 11:25, 26.01, 2018

В Івано-Франківському міському суді сьогодні мали продовжити розгляд справи Тетяни Михайлової, яка у березні минулого року п'яною на "BMW" збила трьох людей і втекла з місця аварії.

Проте адвокат обвинуваченої Михайло Боднарчук подав до суду клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з його участю у судовому засіданні за межами міста.

Тетяна Михайлова заявила у суді, що бажає, аби її представляли у суді два захисники.

Прокурор не заперечував проти відкладення розгляду справи.

Тому суддя Наталія Деркач призначали судове засідання на 5 березня.

На засіданні 24 січня суддя Наталія Деркач призначила кримінальне провадження щодо Тетяни Михайлової до судового розгляду. Прокуратура оголосила Михайловій обвинувальний акт за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) та за ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року 34-річна Тетяна Михайлова, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та керуючи автомобілем марки BMW-X5, рухаючись у напрямку міста Івано-Франківська по вул. Криховецька, перетнувши подвійну осьову лінію дорожньої розмітки, виїхала на смугу зустрічного руху, де вчинила наїзд на двох пішоходів та працівника патрульної поліції, який у той час оформляв інше ДТП, повідомляє прес-служба прокуратури.

Внаслідок порушення нею вимог Правил дорожнього руху двоє з потерпілих отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, а один – тяжкі.

Крім того, водій залишила потерпілих без допомоги та з місця події втекла. Коли її затримали патрульні, жінка поводилась агресивно та лаялась. Згодом тест на алкоголь виявився позитивним – 1,85 проміле.

Івано-Франківський міський суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів та призначив заставу 1 336 000 грн. Апеляційний суд зменшив розмір застави до 256 тисяч гривень. 13 квітня вона вийшла з СІЗО.

За вказане правопорушення їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

23 липня 2017 року патрульні поліцейські повторно затримали Тетяну Михайлову, яка в стані алкогольного сп’яніння кидалася під автомобілі на вулиці Сахарова та нападала на працівників наркодиспансеру.

На порушницю склали три адмінпротоколи – за ст. 173 (Дрібне хуліганство), ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП.

Пізніше медики заборонили правоохоронцям проводити слідчі дії, бо жінка на стаціонарному лікуванні в психіатричному відділенні однієї з лікарень Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: