fbpx

Свідок у справі патрульного Гончарука заявляє про тиск з боку поліцейських

Суспільство 16:53, 05.06, 2018

У справі патрульного Леоніда Гончарука, якого обвинувачують у перевищенні службових повноважень при затриманні колишнього підполковника міліції Михайла Ільницького, суд допитав першого свідка.

Як писав КУРС, в ніч з 18 на 19 червня минулого року працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". За словами поліцейських, водій Михайло Ільницький не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. Згодом з’ясувалося, що в автомобілі, окрім Ільницького, були його дружина, син з невісткою і внуки.

Івано-Франківський міський суд визнав його винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції". Він оскаржив рішення міського суду в апеляційному, який скасував постанову першої інстанції. Ільницький стверджує, що за кермом авто була його невістка.

Крім того, Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука, нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець. У позовній заяві екс-міліціонер Михайло Ільницький вимагає з патрульного Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди та 33 тисячі гривень матеріальної.

Сьогодні суд заслухав першого свідка Рудковського, який стверджує, що бачив, коли патрульні зупинили автомобіль Ільницьких. Він тоді нібито повертався з магазину з товаришем. Рудковський повторив свідчення Михайла Ільницького, якого суд допитував на минулому засіданні. Зокрема, стверджував, що автомобілем керувала невістка Ільницького, а самого Ільницького патрульні силою затягли в свій автомобіль та били по ногах. А командир роти Леонід Гончарук зламав йому палець.

Також свідок стверджує, що патрульні почали його переслідувати. Мовляв, 23 липня минулого року вдарили його на вулиці за те, що курив.

"Я тоді поїхав у лікарню на Матейки і там засвідчили, що у мене забій грудної клітки. Я написав заяву у прокуратуру і не знаю, що там зараз з нею. Потім другий раз сталося, що вдарили. Пару раз таке відбувалося", – переконував суд Рудковський.

Ще двоє свідків, повідомив у суді прокурор, на сезонних роботах за кордоном.

Нагадаємо, після конфлікту з Ільницьким суд відсторонив Гончарука від виконання обов’язків. Рішення суду про відсторонення Гончарука викликало резонанс у соціальних мережах. На рішення суду різко відреагували топові блогери.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: